Nieuws

Haakhelden bezoeken: Breidagen in Rijswijk

We hebben al meerdere keren de KreaDoe en Knit&Knot bezocht. Afgelopen vrijdag bezochten wij voor de eerste keer de Nederlandse Breidagen in Rijswijk. In dit blogbericht nemen we je mee over deze beurs en vertellen we of wij deze beurs een aanrader vinden.

Bron logo: Nederlanse Breidagen

Parkeren rondom de Broodfabriek is gratis, maar wij konden geen plekje vinden. Daarom reden wij het parkeerterrein om waar je voor vijf euro de hele dag mag staan. Eindelijk gingen we naar binnen. Het eerste dat wij zagen was een grote ruimte met allerlei tafeltjes waar je kunt eten en ook eten kunt kopen.

Gezellig druk

Het was tijd om de beursvloer te betreden. Het zag er vrij groot uit en de stands stonden niet te dicht bij elkaar. Ruimte genoeg om rustig te kunnen snuffelen en rond te lopen. Wij waren er rond half elf en het was toen ook nog erg rustig.

Als eerste zien we een rij stands staan met bekenden, namelijk: CuteDutch, De Haakfabriek, Rianne Haaksels en Stip&Haak. Daarmee was onze beginroute bepaald, haha! Doordat het nog zo rustig was, kon je rustig de stands bekijken en ook een praatje maken. Nadat we iedereen gedag hadden gezegd, gingen we verder.

Stand van Rianne Haaksels

Strengen garens

Er stonden verschillende kramen met natuurlijke strengen garens. Met de hand geverfde, zijden en merino garens in allerlei mooie kleuren. Maar ook de wat meer ‘normale’ garens waren goed vertegenwoordig. Wat wij zeker een goede toevoeging vonden aan de beurs waren de fournituren stands. In het verleden hebben we bij dit soort kramen verschillende handige tools kunnen vinden, maar het was ook nu heerlijk om daartussen te kijken.

Iglo

Achterin de hal stonden allerlei mega opblaasbare iglo’s. In eerste instantie dachten wij: huh? Maar daarbinnen kun je rustig naar een lezing luisteren of deelnemen aan een workshop. Voordeel van deze iglo’s is dat het geluid van binnen niet naar buiten gaat, maar andersom ook niet. In de iglo had je geen ‘last’ van het geroezemoes op de beurs.

Stand van Sugaridoo

Op de beurs kwamen wij ook veel bekenden tegen als standhouders die wij kennen. Zo hebben we een tijd staan praten bij ’t Koperdraadje. Dat is onze lokale wolwinkel waar wij naartoe gaan als we iets nodig hebben, maar in de buurt willen blijven. Ook kwamen we Sugaridoo en Wendy’s Home Collection nog tegen.

Even eten

Hoewel het steeds drukker werd, konden wij nog steeds goed rondlopen en rondkijken. Halverwege was het tijd om terug te gaan naar de hal met de tafeltjes. Daar kon je ook eten bestellen en dat deed Haakheld Sharina ook. De tafels stonden zeker niet te dicht op elkaar, maar er was ook genoeg plek om te kiezen.

Stand van Marlaine

Onze mening

De beurs is misschien niet de grootste beurs, maar het is wel een knusse en gezellige beurs. De drukte is zeer goed te verdragen. Je kunt goed rondlopen en een praatje maken met de standhouder of andere bezoekers. De stands die er stonden, maakten deze beurs net een beetje anders. De iglo’s zijn handig als je rustig een workshop of lezing wilt volgen.

Kortom: er is goed nagedacht wat voor de bezoeker prettig is. Het is zeker de moeite waard om de  beurs een keer te bezoeken. Wil je er een dagje uit van maken? Dan raden wij zeker aan om aan te schuiven bij een workshop of lezing.

Heb jij wel eens deze beurs bezocht en zo ja, wat vond jij ervan?

Lieve groetjes,

Advertentie

4 gedachten over “Haakhelden bezoeken: Breidagen in Rijswijk”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s