Nieuws

Durable Yarnparty: nieuwe garens

Durable is een garenmerk dat al tientallen jaren bestaat. Afgelopen zaterdag was er een heuse yarnparty waar we alle nieuwe garens konden zien en voelen. Vandaag nemen we jullie mee langs deze nieuwe garens. 

De witte en crèmekleurige klossen Durable ken je waarschijnlijk wel. Toch had dit merk al langere tijd een lijn gekleurd breikatoen, een glittergaren en een heel dun draadje voor bijvoorbeeld borduurwerk. Ook het Norwool en het dikkere zusje Noorwol plus waren al op de markt. Hieronder nemen we je mee langs alle nieuwe garens.

Durable Coral

Hoewel het merk al een breikatoen in het assortiment heeft, komt het met een nieuw draadje glanskatoen. Er zijn in totaal 65 kleuren die variëren van rustige witte en grijze tinten tot aan lekkere knalkleuren zoals lime geel, lavender en mint. Deze gemerceriseerde katoenbolletjes wegen elk 50 gram en hebben 125 meter looplengte. Aanbevolen naalddikte is: 2,5 tot 3,5 mm.

Durable Glam

Zoals we al zeiden had het merk al een glitter garen, namelijk de Brilliant. Deze nieuwe lijn bevat een garen met een rondere draad en vooral een hoop glitter en kleur. Er zijn 24 tinten om uit te kiezen. Het bolletje bestaat voor 75% uit katoen en 25% polyester. De looplengte is 130 meter (50 gram). De aanbevolen naalddikte is: 4 mm.

Durable Cosy fine

Dit garen bestaat uit 58% katoen en 42% acryl. Het draadje heeft het sterke van het katoen en het zachte van acryl. In totaal zijn er 36 kleuren, zowel rustig en pastel tot de frisse zomerkleuren. Een bol weegt 50 gram en bevat 105 meter looplengte. Aanbevolen naalddikte is: 4 tot 4,5 mm.

Durable Cosy

De naam doet het al vermoeden, maar dit is het dikkere neefje van de Cosy fine. De naalddikte voor dit garen is 5 tot 7 mm. Het kleurenpallet is wel iets anders dan de Cosy fine, maar bevat ook 36 verschillende tinten. De samenstelling is bijna identiek, maar bij deze lijn is verhouding acryl en katoen exact gelijk.

Durable Colourful

Garencakes die langzaam verlopen van kleur zijn een enorme trend. Durable is in deze trend meegegaan met de Colourful lijn. Van één cake (200 gram) kun je een omslagdoek/sjaal maken. Er zit namelijk 800 meter op de bol. De draad bestaat uit meerdere dunnere draden en de samenstelling is: 50% katoen en 50% acryl. De aanbevolen naalddikte is 2,5 tot 3,5 mm.

Patronen en inspiratie

G. Brouwers & Zn is onder andere leverancier van het Durable garen, maar ook bedenker van Craftkitchen. Op dit platform komt elke donderdag een gratis patroon of werkbeschrijving online. Er zijn verschillende ontwerpers die de patronen maken zoals Lidy Nooij, Liza Veenendaal, Marretjeroos, Draad&Praat, Jip by Jan en nog meer.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Afgelopen zaterdag maakten we de bovenstaande foto. In dit hoekje zie je verschillende projecten van Craftkitchen. Wij waren gelijk verliefd op de omslagdoek/sjaal op de pop. Het voelde enorm zacht en soepel. Wij waren overigens niet de enigen die dat vonden, haha! Het gratis patroon voor deze sjaal komt overigens binnenkort online op Craftkitchen. Daar zul je ook meerdere projecten vinden met de nieuwe Durable garens.

Van welk garen word jij heel enthousiast?

Lieve groetjes,

Advertentie

4 gedachten over “Durable Yarnparty: nieuwe garens”

 1. Hoi Sharina,
  Wil je echt dat ik daar antwoord op geef? Ik word enthousiast als ik nog maar het woord ‘garen’ hoor!! En als ik nou niets meer in de kast had liggen, dan kon ik eens een kijkje nemen in de snoepwinkel. Maar er ligt nog heel veel. Wat nog wél ontbreekt is de durable colourful. Die zou ik dan kiezen. Niet omdat de anderen niet mooi zijn, maar omdat ik dat soort garen niet heb.
  Bedankt voor je verslag en de hartelijke groeten, ook aan Monique,
  Jozina

  Like

  1. Hi Jozina,
   Oh wat herkenbaar 😄 Ik wil ook altijd alle soorten garens hebben, haha! Maar als je mn voorraad ziet, echt schandalig 🙈
   Graag gedaan en dankjewel voor je leuke reactie!
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s