Nieuws

Boeklancering ‘Eindeloos haken’ + interview

Marianne Dekker-Roos kennen we onder andere als Craftkitchen blogger, maar vanaf deze week ken je haar ook van haar eerste boek ‘Eindeloos haken’. Eigenaresse van Echtstudio Kim lanceerde met lieve woorden zaterdag het boek van Marianne. Wij, en heel veel andere hakers, waren erbij om het glas te heffen. 

De thermometer gaf tropische hitte aan, maar onder het genot van een ijskoud drankje reden wij richting Alphen a/d Rijn. Eenmaal binnen bij Echtstudio konden we afkoelen en konden we alvast nieuwsgierig in het boek kijken. De cover hadden we al gezien. Daarop staan vele mooie projecten met bijzondere texturen en vormen. De binnenkant was nog een groot raadsel dat eindelijk werd onthuld.

Zoals gebruikelijk waren we ruim voor het begin al aanwezig. Dan kun je op het gemakje rondkijken met het boek in de hand. Beetje bij beetje druppelden verschillende Instagrammers binnen waar we uiteraard even mee babbelden over Marianne haar boek. Voor we het wisten was het al 14 uur en tijd voor de lancering. Met luid applaus ontving Marianne lieve woorden van Kim (eigenaresse van Echtstudio), haar eerste boek en een liefdevolle kus van haar man.

Interview Marianne Dekker-Roos

Wij konden het natuurlijk niet laten om Marianne het een en ander te vragen. Hieronder kun je het interview lezen.

Allereerst gefeliciteerd met je boek! We hebben elkaar vaak gezien aan de andere kant, als bezoeker van een lanceren. Hoe voelt het nu om achter de signeertafel te zitten?

Marianne: “Heel onwerkelijk. Ik heb de stapels boeken gezien en elke keer, nu ook, moet ik mijzelf weer knijpen. Ik kan het nog bijna niet geloven. Het is niet dat ik altijd de droom had om een boek te maken. Op een gegeven moment kreeg ik de vraag van uitgeverij TUVA en toen dacht ik: dit is een té mooie kans om te laten lopen. Ik heb er heel lang aan gewerkt met heel veel plezier en dan toch voelt het nog heel onwerkelijk.”

Kun je het proces beschrijven van het moment dat je werd gevraagd door TUVA tot nu?

“Heb je even? Haha! Het is een heel spannend proces en ik kreeg heel veel creatieve vrijheid. Ook mocht ik in het Engels en uiteindelijk ook nog Turks publiceren wat ik onwijs gaaf vind. Toen vond ik het nog heel spannend dat ik twintig ideeën moest bedenken en uitwerken in hele korte tijd. Ging me dat wel lukken? Maar toen het blikje met ideeën openging, ging het allemaal ook verbazingwekkend snel. Van het een kwam het ander. Dat was te gek om mee te maken.”

En kun je ons vertellen over hoe het van idee tot haakproject is gegaan?

“Ik houd heel erg van structuren in haakwerk. Sommige projecten vlogen echt uit mijn naald. Maar ik wilde ook heel graag tunisch haken combineren met ‘gewoon’ haken. Dat is gelukt in de vorm van een deken. Dat was zo ingewikkeld om dat goed te krijgen. Dat was een enorme puzzel, mar het is gelukt!”

Hoe waren de eerste reacties en hoe vind je dat om te horen?

“Ik heb nog heel erg de neiging om ‘Echt?’ te zeggen als iemand zegt dat ze mijn boek te gek vind. Ik kan het gewoon nog allemaal niet geloven, haha! Nu zie ik stukken haakwerk van mensen van mijn patronen. Ze geven er een eigen draai aan en daar houd ik ook zo van om dat te zien. Ik vind het echt te gek om te zien.”

Het was dus een leuk en waanzinnig leuk proces, maar was het ook moeilijk om het geheim te houden?

“Ja, vooral omdat ik heel erg houd van dingen delen met andere mensen. Ik vind het fijn in de haakcommunity dat we allemaal zo blij voor elkaar kunnen zijn. Die motiverende feedback had ik natuurlijk niet, maar ik had gelukkig mijn testers. We hadden een leuk groepsgesprek waar we van alles deelden en ik dus ook de feedback kreeg. Dat is onwijs fijn. Nu is het zelfs even wennen dat ik alles mag delen. Ik denk dat ik binnenkort maar even ga spammen met alle foto’s die nog heb, haha!”

Marianne, bedankt voor het interview en nogmaals gefeliciteerd met jet boek!

Na het signeren van het boek was het alweer tijd om opnieuw de tropische hitte te trotseren richting huis, maar wat was het een leuk feestje!

Ken jij het boek ‘Eindeloos haken’ al van Marianne Dekker-Roos en zo ja, wat vind je ervan? Wij zouden het leuk vinden als je je mening deelt met ons hieronder in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

Advertentie

5 gedachten over “Boeklancering ‘Eindeloos haken’ + interview”

  1. Wat een super leuk interview! Ik ken Marianne niet, maar ze komt gezellig en bescheiden over: mooi is dat! Benieuwd naar het boek!

    Liefs Marijke @zusjeknus

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s