Bezige vingers

De bezige vingers Monique #48 – Kabelkussen breien

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien: Het kabel kussen breien uit het magazine ‘Let’s get Chunkey’.

Een Haakheld die gaat breien, hoor ik jullie denken 🙂 Vroeger heb ik eigenlijk veel meer gebreid dan gehaakt, kan ik jullie vertellen. Heel veel truien , ingebreid met wel 10 verschillende wolletjes, verwerkt in één trui. Tegenwoordig haak ik liever omdat breien te belastend is voor mijn schouders. Maar toen ik de geweldige nieuwe wolletjes, nou dat ‘tje’ kan er wel af, van Borgo di Pazzi zag in de winkel ’t Koperdraadje dacht ik gelijk: Zal ik dan toch nog één keer gaan breien?  Ja dus….haha!

Magazine

Het magazine bestaat uit zowel haak- als breipatronen. Niet alleen diversen kussens, maar ook andere home deco’s zoals onder andere een deken, kleed, lampekap, wandhanger en manden, maar ook een gave poezenmand komt aan de orde. Kledingstukken zoals diverse sjaals, een vest, shrug en kleinere projecten zoals een haarband, haaknaalden etui en het omhaken van blikken. Keus genoeg dus en persoonlijk vind ik het een onwijs mooi vormgeven blad en is de prijs € 7,50 meer dan waard. Van elke verkocht exemplaar gaat ook nog eens een gedeelte, in de vorm van garen, naar organisaties die zich bezig houden met het welzijn van eenzame ouderen in Nederland. Hoe geweldig is dat! Want uit ervaring weten de Haakhelden dat dit enorm wordt gewaardeerd word.

Garens

Voor dit kussen gebruikte ik het garen ‘Naturalia’ en breinaalden nr 15. Er zijn diversen soorten verkrijgbaar van dit van origine Italiaanse garen. Ik koos voor dit mooie garen omdat het samen met boek en breinaalden een pakketaanbieding was bij onze buurtwinkel ’t Koperdraadje. De lange strengen moesten eerst opgerold worden. Daarna kon ik aan de slag. Ik vond het super leuk om dit kabelkussen te breien en ging dan ook vrij snel. Hoe leuk om zo snel resultaat te zien, want je breit het als één lange lap. 

Blij met het resultaat

Het formaat is 40 x 40 cm. Het is echt een stoer kussen geworden waar ik ontzettend van hou en waar je in de winkel kant-en-klaar zeker het dubbele voor betaalt. Er gaat niets boven ‘handgemaakt’, haha! De kleur naturel komt prachtig overeen met mijn gehaakte confettiedeken. Ik ga zeker nog meer projecten maken uit dit leuke magazine met een ander prachtig garen van dit merk.

 

Wat heb jij gehaakt of gebreid uit dit boek? We zouden het leuk vinden als je het ons hieronder zou laten in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Monique #48 – Kabelkussen breien”

 1. Ik heb een sjaal gehaakt, de tas van grosso en inmiddels aan een tweede kussen bezig.Deze vind ik ook mooi, maar moet echt met borgo wol, mijn kussens brei ik met garen wat ik al een poos had liggen.

  Like

  1. Oh zie nu pas je reactie😔 Jij hebt ook schitterende projecten gemaakt..Borgo is erg fijn maar soms moeten we ook de wolletjes eerst ophaken he😂..
   Heel herkenbaar!
   Fijne dag en bedankt voor je leuke bericht🤗
   Lieve groetjes Haakheld Monique

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s