Bezige vingers

De bezige vingers Monique #49 – Omslagdoek Zeeman

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien: de omslagdoek uit het Zeeman jubileum boek.

Het is alweer even geleden dat de overbekende winkel ‘Zeeman’ 50 jarig bestond. Ter ere van dit jubileum heeft Zeeman een boek uitgegeven met 16 haak- en breipatronen, ontworpen door de bekende Barbara Löhnen en Marieke Voorsluijs van Club Geluk. Dit leuke exemplaar mocht natuurlijk niet ontbreken is onze collectie 🙂

Garen

De overbekende garens Royal en de Julia heb ik zelf al dikwijls gebruikt voor een haakproject. Royal gebruikte ik onder andere voor de EsMeij’s dutch scarf en het Julia garen voor de Droomdeken In het boek staan leuke, gevarieerde patronen. Baby, homedeco’s, maar ook kleding stukken zoals een muts, sjaal en de inmiddels hilarische, veelgenoemde boxershort voor mannen, haha! Ben eigenlijk wel benieuwd of er één of meerdere mannen zijn, die de boxershort momenteel draagt 🙂 Vertel het ons dan!

Patroon

Ik koos voor de mooie omslagdoek. Het patroon van deze omslagdoek is heel duidelijk omschreven. Het nieuwe garen ‘Rachel’, wat ook gebruikt is in het ontwerp, haakt heerlijk weg en heeft een prachtig verloop. In mijn geval de  grijs – wit variant. Het garen is ook in een groene versie te koop, die ook in het boek staat afgebeeld.

Benodigdheden

Ik had, zoals aangegeven staat in het boek, vijf bollen Rachel aangeschaft en die heb ik ook nagenoeg allemaal op ge(m)haakt. Ik heb voor deze omslagdoek gebruikte ik haaknaald 5 mm. Het formaat van de omslagdoek is 1.30 meter breed (van punt tot punt), de hoogte is 75 cm geworden.

Resultaat

Het resultaat vind ik bijzonder stijlvol, mede door het ajourpatroon. Het verloop garen “Rachel’ is, voor Zeeman begrippen een wat duurdere versie. Maar ik vind het een heerlijk wolletje. Prijs ten opzichte van de kwaliteit is het meer dan waard. Ook het ontwerp van de dames verdient hier een eervolle vermelding. Dank jullie wel dames Club Geluk! ♥ Ik had enorm veel plezier bij het haken van dit project!

Wat heb jij gehaakt of gebreid uit dit boek? We zouden het leuk vinden als je het ons hieronder zou laten weten in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

Advertentie

10 gedachten over “De bezige vingers Monique #49 – Omslagdoek Zeeman”

  1. Hi Wietske,
   Wat ontzettend leuk om te horen Het garen is echt een aanrader.
   Bedankt voor je leuke bericht!🤗
   Lieve groetjes Haakheld Monique

   Like

 1. Hey monique,
  Ik heb het boek vorige week gekocht en heb er nog niks uit gemaakt. Ik ga zeker deze mooi omslagdoek maken.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Hi Emily
   Wat leuk om te horen😀 Daar zul je zeker geen spijt van krijgen! Ook met hetzelfde wolletje?
   Jij ook nog een fijne avond en bedankt voor je berichtje🤗
   Lieve groetjes Haakheld Monique

   Like

  1. Hoi Akkelien
   Bedankt voor je compliment en berichtje ! Wat leuk om te horen😀
   Lieve groetjes
   Haakheld Monique

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s