Patronen

Gratis haakpatroon: cadeau envelop

Zoals jullie weten ben ik, namens De Haakhelden, ambassadeur voor Breiclub. Dat betekent dat er regelmatig blogs van ons verschijnen op breiclub.nl. Afgelopen zondag kwam mijn gratis patroon voor dit cadeau envelopje online. Ik laat jullie graag de foto’s zien, vertel over het achterliggende idee en zal ook het patroon delen met jullie!

haakpatroon cadeau envelop

Nog niet zo lang geleden was een vriend van ons jarig. Eigenlijk vraag ik altijd aan de jarige of er nog specifieke wensen zijn. Ik geef namelijk het liefst een cadeau dat op iemand zijn of haar verlanglijstje staat. Regelmatig krijg ik te horen dat geld en cadeaubonnen altijd goed zijn. Maar hoe geef je dat leuk cadeau?

Toen is er bij mij een belletje gaan rinkelen. Al snel had ik het idee voor dit envelopje in mijn hoofd. Voor ik het wist lag het eindresultaat voor me. Het is een vrij vrouwelijke variant geworden. Maar zonder dat randje kun je het patroon ook zeker gebruiken voor een stoere man.

Voor dit haakwerk gebruikte ik:

 • 1 bol Durable Cosy
 • 1 bol (of een redelijk restje) katoen (bijvoorbeeld Durable Coral)

Haakpatroon

Verder gebruikte ik een ‘Haakhelden’-knoop en haaknaalden 2,5 en 5,5 mm nodig. Je hebt nu alleen nog het patroon nodig. Klik HIER om naar mijn gratis haakpatroon te gaan op breiclub.nl. 🙂

Als je het patroon hebt gehaakt, laat het mij dan ook vooral even weten. Dat vind ik namelijk super leuk!

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “Gratis haakpatroon: cadeau envelop”

 1. Ik heb je patroon gebruikt om een kado-envelop te maken. Alle reacties waren super leuk. Mijn zus heeft er nu zelfs eentje besteld voor zichzelf. Daar ga ik nu dus aan beginnen.
  Bedankt voor de duidelijke omschrijving!
  (ik weet alleen niet hoe ik een foto van mijn resultaat kan uploaden)
  Groetjes,
  Joy

  Like

  1. Hi Joy,
   Wat gaaf om te horen dat je kado envelop zo goed ontvangen is! 🥰 Succes met het haken van een tweede 🤗 Wat een super leuke en lieve reactie, dankjewel 😘 Volgens mij kun je hier geen foto plaatsen. Mocht je Facebook hebben, kun je hem op de Haakhelden pagina zetten, je kunt m delen op Instagram en mij taggen met @haakheldsharina of mailen kan natuurlijk ook naar haakhelden@gmail.com. 🥰 nogmaals dank voor je reactie en veel haakplezier 😘🧶

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s