Review

Review: Scheepjes Whirl

Wij vinden het altijd heerlijk om in een winkel de wolletjes te kunnen voelen en de kleuren goed te kunnen zien. Vandaag vertelt Haakheld Sharina wat zij vindt van de Scheepjes Whirl bollen!

Ineens waren de ‘yarn cakes’ helemaal hip. Dit soort bollen kenmerken zich vaak door het rustige kleurverloop en lange looplengte. Dat is ook het geval bij Scheepjes Whirl, maar het bijzondere aan dit garen: de draad is gedraaid. Je ziet bij dit soort garens veelal dat het uit meerdere dunne, losse draadjes bestaat die nauwelijks in elkaar zijn gedraaid. Ik vind het garen van Scheepjes daarom echt een uitkomst en zeker de moeite waard om te proberen.

Algemene gegevens op het label

  • 60% Katoen  en 40% Acryl
  • Naalden: 3,5 tot 4 mm
  • Gewicht: 215 gram
  • Looplengte: ongeveer 1000 meter
  • Wasbaar tot 40 graden

Eerste indruk

De draad voelt fijntjes en zacht aan door het acryl, maar voelt toch ook stevig. Er is een zeer lichte pluis op de draad, maar dat is zeker niet storend. Van één bol kun je zeker een zeer grote omslagdoek haken.

Ik kies er echter voor om er een zomersjaal van te maken, maar daar vertel ik een andere keer in de bezige vingers meer over. De kleur die ik heb, heet Pistachi Oh So Nice (761). Eigenlijk wil ik in het midden beginnen, maar daar is het begin bijna onmogelijk te vinden. Dat vind ik ergens toch wel jammer. Uiteindelijk gaf ik de strijd op en ben ik aan de buitenkant begonnen.

Het garen heeft, zoals ik eerder zei, een zeer lichte pluis. Dat wordt met het haken niet erger. Dat vind ik een enorme pré. Door de gedraaide draad steek je nauwelijks door de draad heen. Gedurende mijn hele project van zo’n 800 meter garen gebeurde het een keer of tien. Dat is met mijn hand van haken wel gemiddeld. Ik heb anderen over dit garen gehoord die het nooit hadden.

Conclusie Scheepjes Whirl

Ik vind de Whirl zeker lekker haken. Af en toe voelde het een beetje stug aan tijdens het haken in de tropische zon. Ik denk persoonlijk dat het door het warme weer (inclusief natte zweethandjes) kwam. Verder voelde het garen prettig aan tijdens het gebruik. De combinatie van materialen vind ik een goede stap van Scheepjes. Het is daardoor zeer toegankelijk voor vele hakers en projecten.

Kleurverloop

Het kleurverloop is zeer subtiel. Je ziet steeds een enkel draadje van kleur verspringen tot je een volledig nieuwe kleur hebt. Dat geeft uiteindelijk een heel rustig verloop. Bij deze kleur kun je het verloop van de groentinten zeker onder het ‘ombre effect’ scharen.

De bollen kosten om en nabij de 23 euro. Dat lijkt veel geld voor één bol, maar je hebt dan wel 1000 meter. Daar kun je een behoorlijk groot project van haken. Ik heb nog een zeer ruime bol (ongeveer 200 meter) over wat ik kan gebruiken voor een ander project. Kortom: ik ben zeker te spreken over Scheepjes Whirl.

Verkoop

Je kunt de bollen krijgen via de Scheepjes verkooppunten zoals:

  • Pera&Pasha (winkel en webshop)
  • De Haakfabriek (webshop)
  • CuteDutch (webshop)
  • CRcouture (winkel enwebshop)

Wat heb jij gehaakt of zou je willen haken van Scheepjes Whirl?

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

2 gedachten over “Review: Scheepjes Whirl”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s