Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #44 – Bag and me

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien: de ‘Bag and me’ van Marion (Tresjolie_liv). Ook laat ze Monique’s versie van dezelfde tas zien!

Deze leuke tas is al een tijdje bijna af. Door de verhuizing er de drukke tijd was ik er nog niet aan toe gekomen om hem af te werken. Schandalig, hè? Bijna een maand geleden gingen Haakheld Monique naar de het haakfeestje van Marion (@tresjolie_liv op Instagram) bij Wolplein.

De tafel bij in het Inspiratiecentrum was feestelijk versierd en op iedere stoel lag een mooie goodiebag klaar met bolletjes van het merk Yarn and Colors. Daaronder lag een uitgeprinte versie van het patroon. Het enige wat we hoefden te doen: zitten, kletsen en lekker haken. Tussendoor konden we ook snoepen van de heerlijke hapjes die Marion had gebakken. Speciaal voor het feestje ontwierp Marion de tas. Gaaf! Met haaknaald 6 mm is het ook een heerlijk tussendoor project. Je zag gedurende de middag ook vele tassen ontstaan.

Yarn and Colors

In de goodiebag zat, naast een paar mooie bollen van de ‘Epic’-lijn, alles wat we nodig hadden voor de tas:

  • 2 bollen Yarn and Colors Super must-have
  • 1 bol Yarn and Colors Fabulous

Ik had vooraf gekozen voor een felle kleur blauw, namelijk: opaline glass (074). Joyce van Mez11 had speciaal voor iedereen een speciaal label gemaakt om de tas die laatste finishing touch te geven.

Haakpatroon

Zoals ik al eerder schreef, is het een patroon van Marion. Na het feestje heeft ze het ontwerp verder uitgewerkt en kun je het patroon bij haar kopen door haar op Instagram een berichtje te sturen. Het is een heerlijk project voor bijvoorbeeld de warme dagen als je haakt in de tuin of op het balkon. Als je de herhaling eenmaal door hebt, kun je tomeloos doorhaken.

Zo dochter, zo moeder

Origineel geeft de tas twee hengsels, maar ik ben echt van de schoudertassen. Ik heb daarom mijn eigen draai eraan gegeven door één lang hengsel te haken. Haakheld Monique heeft diezelfde ‘schoudertassen’-tic. Zo dochter, zo moeder, haha! Zij haakte daarom ook één lang hengsel. Zij had overigens ook een prachtige kleur gekozen: old pink (047). Omdat zij los haakt gebruikte zij haaknaald 5,5 mm.

Via deze weg willen we ook graag Marion een keer bedanken voor de goodiebag, de uitnodiging, de gezellige middag en het patroon!

Welke tas(sen) heb jij gehaakt?

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Sharina #44 – Bag and me”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s