Nieuws

De nieuwe Stylecraft CAL: Ross Blanket

Garenmerk Stylecraft lanceert morgen het eerste patroon van hun nieuwste Crochet Along (CAL). Het eindresultaat is een kleine deken met de naam: Ross Blanket. We vertellen je er graag meer over. 

Bron: Stylecraft Yarns

De deken is ontworpen door  Catherine Bligh van het blog Catherine’s Corner. De inspiratie voor de kleuren haalde ze uit de serie Ross Poldark dat te zien is op Net5. De kleurcombinatie is namelijk gebaseerd op de kleding uit die serie. In totaal heb je zestien bollen Stylecraft special dk (100 gram) nodig in tien verschillende kleuren. Catherine geeft de volgende verhouding aan:

Bron: Stylecraft Yarns

Dit is het enige kleurenpakket, maar uiteraard kun je ook een eigen combinatie samenstellen. Verder heb je een haaknaald 4,5 mm nodig. Als je strak of los haakt, kun je wellicht beter een halve maat groter (vast haken) of kleiner (los haken) kiezen. Er is geen proeflapje dat je haakt, omdat de verhouding in principe niet uitmaakt. Als het haakwerk groter uitpakt, kun je garen te kort komen. Bijvoorbeeld van de kleur 1005 Cream. Catherine geeft in de introductie aan dat ze 96 gram gebruikte.

Afmeting

Voor de deken haak je een middenstuk dat ongeveer 40 bij 40 centimeter is. Daaromheen komen diverse vierkantjes. Uiteindelijk wordt de deken vierkant van ongeveer 1.25 bij 1.25 meter. Er komen diverse reliëfsteken aan te pas waardoor het een deken met structuur is.

Patronen

Het eerste patroon komt morgen online op de website van Stylecraft. Daar is ook de Nederlandse versie te vinden. Er is een aparte pagina op de website waar ook de introductie te vinden is. Die speciale pagina kun je HIER vinden.

Heb jij wel eens een CAL gehaakt van Stylecraft en zo ja, welke? 🙂

Lieve groetjes,

Advertentie

4 gedachten over “De nieuwe Stylecraft CAL: Ross Blanket”

 1. Ik ben nog steeds bezig met de Frida’s Flowers blanket van Stylecraft en heb nog garen liggen voor de Lily Pond CAL. Maar mijn moeder is verliefd op deze deken met deze mooie kleuren. Helaas kan ik niet aanhaken, zie 2 dekens nog mee bezig, maar misschien ooit nog eens een keer. Gaat een van jullie hem wel haken??
  Fijne dinsdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Hi Emily,
   Wat ben je een bezige bij met twee dekens! 😄 De deken is prachtig, maar ik laat ‘m voorlopig voorbij gaan. Heb nog te veel andere projecten en ideeën die ik eerst wil aanpakken. Met een deken erbij blijft dat dan toch wat meer liggen helaas 😦 Misschien in de toekomst 😊 Veel haakplezier met de andere CAL’s want dat worden sowieso ook juweeltjes!
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 2. Jazeker, ik heb de Lilly Pond Cal gehaakt van Stylecraft. Prachtig werd het. Qua ontwerp lijkt deze er wel wat op met de verschillende blokken. Ik vind hem super mooi en zou hem graag willen haken, maar vind het even teveel geld op dit moment. Ga jij hem wél haken, Sharina? Of Monique?

  Like

  1. Hi Jozina,
   Kan ik mij voorstellen! Een deken is altijd een flinke uitgave in een keer. De deken is prachtig, maar ik laat ‘m voorlopig ook voorbij gaan. Heb nog te veel andere projecten en ideeën die ik eerst wil aanpakken. Met een deken erbij blijft dat dan toch wat meer liggen helaas 🙁Misschien in de toekomst 😊 Veel haakplezier!
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s