Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #45 – Knuffel sjaal van Whirl

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien: de ‘Knuffel sjaal’ van Wendy’s Home Collection!

Soms is het best lastig om een haakproject goed op de foto te zetten. Ik wring mij dan in allerlei bochten en hoeken voor een goede foto, haha! Zeker bij deze sjaal was het niet makkelijk. Enerzijds wil ik de enorme lengte laten zien, maar ook het zachte kleurverloop wil ik op de foto hebben.

Ik haakte de sjaal van Scheepjes Whirl in de kleur: Pistache Oh So Nice (761). Dat is een enorme bol waarin de kleur langzaam verloopt. Hoewel ik omslagdoeken prachtig vind, zal ik er niet zo snel eentje haken. Mijn voorkeur gaat dan toch uit naar een stola of brede sjaal. Best gek hè? Ik kwam Wendy tegen op de handwerkdagen in Rijswijk. Haar (winterse) knuffelsjaal sprak mij direct aan door stoere basis en het liefelijke van de rand.

De Whirl van Scheepjes wilde ik zo graag uitproberen, want het voelt zo fijn aan. Maar ik vond een mooi project voor die 1000 meter vinden, was nog even puzzelen. Maar met Wendy’s patroon en de Whirl vielen de puzzelstukjes eindelijk op de goede plaats, haha!

Haaknaalden fiasco

Het was uiteindelijk ook een project waarbij ik kon ontspannen en even mijn hoofd leeg kon maken. Oké, ik moet eerlijk toegeven dat ik één keer een beetje boos was. Ik was namelijk met de verkeerde haaknaald verder gegaan. Daar kwam ik een toer of 5 later pas achter, omdat het toen ging hobbelen. Ik kan dan echt chagrijnig worden door mijn eigen fout, oeps! Maar voor de rest was het een therapeutisch project en gelukkig kon ik achteraf lachen om dat foutje.

Voor de Knuffel sjaal beveelt Wendy haaknaald 4,5 mm aan. De Whirl is een dunner garen en ik gebruikte daarom haaknaald 4 mm. De rand haak je met een naald kleiner en dat werd dus bij mij naald 3,5 mm. Het patroon heeft zowel een diagram als een geschreven uitleg. Het is een steeds herhaling van toeren, maaf je moet even opletten waar je meerdert en mindert. Ik denk echter wel dat een beginner deze sjaal kan haken. 🙂

Voor dit kleurverloop ben ik begonnen aan de buitenkant van de bol. Voor de rand wilde ik persé die felle groen uit het midden. Na wat voelen en plukken middenin de bol was het gelukt. De sjaal heeft daardoir een lekkere knalkleur aan de buitenkant!

De sjaal in gebruik

Hoewel het zomer is, lijkt het er soms niet op. Dan is het toch wel fijn om een luchtige sjaal te hebben. Laat ik het anders zeggen: dan is wel zo fijn om keuze te hebben uit verschillende sjaals, haha! Ik vind het namelijk heerlijk om ’s middags even een luchtje te scheppen. Mijn beroep is vooral zittend en een beetje bewegen vind ik dan prettig tussendoor. 

Vandaag was het niet echt zomers en tropisch. Sterker nog, met de wind vond ik het nog best fris. Dus trok ik een spijkerjasje aan en wikkelde de sjaal om me heen. Het is niet persé een hele warme sjaal, maar het is voor een dag als vandaag is ‘ie warm genoeg. Ook is de sjaal vrij lang dus ik kan ‘m lekker om mijn nek wikkelen of dubbel om mijn schouders slaan. Super handig! 😀

Restje

Voor dit project heb je ongeveer 800 meter garen nodig. Ik heb nog zo’n 190 meter over van de Whirl. Dat is toch nog een leuk bolletje. Ik heb nog geen idee wat ik ermee ga doen. Ik zit te denken aan een bijpassende accessoire, maar misschien gebruik ik het wel voor een ander project. Voorlopig is het restje weer terug de wolkast in. Wat doe jij eigenlijk met restjes? Ik zou het leuk vinden als je jouw antwoord achterlaat in de reacties 🙂

P.S.: Benieuwd naar mijn mening over de Whirl? Lees dan hier de review die ik vorige week schreef.

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Sharina #45 – Knuffel sjaal van Whirl”

  1. Wat een prachtige labels heeft Scheepjes, daar alleen al om zou je de bwolletjes kopen! 😉 Je sjaal is super mooi geworden, het is ook echt een prachtige kleurencombinatie zo bij elkaar! En wat ik doe met overige restjes, vaak een granny als onderzettertje voor een cadeautje of een kleine knuffeltje! Fijne avond!

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s