Review

Handmade Living: het nieuwe DIY/interieur-tijdschrift

Handmade Living ligt pas een goede week in de schappen, maar op Instagram zagen we bij diverse haaksters al regelmatig het blad voorbijkomen. Dat is ook niet zo gek, want het blad is uitgegeven door Lisanne Multem. Je kent haar wellicht onder de naam Draad&Praat. Vandaag gaat Haakheld Sharina dieper in op het magazine. 

Ik zou het blad tekort doen door het alleen een DIY-magazine te noemen. Het bevat namelijk veel meer dan dat. De 120 pagina’s zijn gevuld met interieur inspiratie, recepten, home deco spullen, interviews met diverse mensen, maar ook nog haak-, brei- en naaiprojecten. Eigenlijk kun je heel goed ‘Lisanne’ in het blad terugzien.

Dat klinkt misschien gek, maar als je haar blog en Instagram wat langer volgt, zie je deze onderdelen voorbij komen. Ze maakt altijd prachtige foto’s van projecten in haar interieur. Daarnaast weten we natuurlijk dat Lisanne gek is op breien, haken en meer.

Haakprojecten

Ik neem je graag eerst mee langs de haakprojecten. Ik geef je graag een handig lijstje met de projecten die je in ‘Handmade Living’ kan vinden:

 • Okergele poef met (gehaakte) parels
 • Snorremansje, een mannetje met snor
 • Zwart/wit gestreepte deken met franjes
 • Gehaakte clutch
 • Zwart/wit gestreepte omslagdoek
 • Een hoofdband/ oorwarmers van dik lontwol (haaknaald 25 mm)
 • Okergele sjaal met dichte structuur
 • Oversized vest
 • Wollige XXL-deken haken (haaknaald 25 mm)
 • Gehaakte en gebreide wandhanger
 • Handtas
 • Ronde wandhanger van dik, wollig garen (haaknaald 25 mm)
 • Twee tunisch gehaakte kussen
 • Blauwe rondlopende poncho zonder ‘punt’
 • Wintersjaal

De projecten spreken mij zeker aan. Vooral de okergele sjaal, de zwart/witte deken, de poef met parels en het snorremansje vind ik echt onwijs leuk.

Overige projecten

Naast haken zijn er meer projecten en DIY’s (Do It Yourself) te vinden in het blad. Ook hier geef ik graag een handig lijstje van:

 • Een clutch naaien van leer
 • Leren sleutelhangers maken
 • Een blik pimpen (tot pennenhouder) met leer
 • XXL deken breien (breinaald 40 mm)
 • Een colsjaal van dik lontwol (breinaald 35 mm)
 • Tas naaien uit theedoeken
 • Papieren servetringen
 • Slinger met geknoopte restjes garen
 • Macramé cilindervormig kussen
 • Scandinavische kandelaar
 • Rond kussen breien
 • Pastelkleurige wanten breien
 • Gevlochten colsjaal
 • Gebreid vloerkleed
 • Geborduurde sterren
 • Gebreide beanie
 • Tips voor handlettering
 • Mossen krans maken
 • Gebreide beanie en colsjaal voor heren

De opmaak

Het magazine is iets breder en korter dan een A4-tje. De opmaak is strak in diverse blokken, maar door de kleuren heel levendig.Het is zeker niet alleen ‘zwarte letters op wit papier.’ De kleuren zijn afgestemd op de inhoudelijke thema’s en met die kleuren wordt gespeeld. Ook de prachtige foto’s maken het tot één. Tof detail: het grootste gedeelte van de fotografie is door Lisanne en haar zus Kiki Multem zelf gedaan.

Een rustig geheel

Het blad is dus opgedeeld in verschillende thema’s, zoals ‘een knus appartement in pastelkleuren’. Alle artikelen in die sectie gaan over dit thema. Je kun binnen kijken bij iemand met zo’n huis, de haak- en breiprojecten zijn erop afgestemd en krijg je decoratietips in deze kleurstelling. Het geheel oogt rustig waardoor het, naar mijn mening, zeker uitnodigt om lekker rustig te lezen. Ik moest wel even wennen aan het formaat, maar het houdt prima vast als je languit op de bank ligt.

Creatieve duizendpoten

Naast veel creatieve inspiratie bevat het tijdschrift ook vele interieur tips zoals bijvoorbeeld per kleurthema items. Zeker de creatieve duizendpoten en de creatieve interieur lovers onder ons kunnen hun hart ophalen met ‘Handmade living’. Ook voor de hakers is er veel te vinden om het gebied van kleding, accessoires en home deco. Persoonlijk spreekt de stijl mij enorm aan. Ik heb nog nooit met XXL-wol gewerkt, maar de voorbeelden inspireren mij enorm.

Verkrijgbaarheid ‘Handmade Living’

Naast Lisanne werkten er meerdere bekende creatievelingen mee aan deze uitgave, zoals Lidy Nooij, Miriam Catshoek, Marianne Dekkers- Rood, Janneke Assink (Jip by Jan), Heleen Scharstuhl (op Instagram @heleen_nl) en meer! Het magazine is te krijgen bij diverse winkels, maar is ook te krijgen via de webshop van Draad&Praat. De verkoopsprijs is €9,95.

Mijn mening

In totaal staan er 11 haakprojecten en 8 breiprojecten in. Het papier is dik en stevig, de foto’s zijn mooi levendig en het zijn 120 pagina’s. Daarnaast is het geen magazine (of in ieder geval nu niet) dat elke maand uit komt. Alles bij elkaar vind ik dit dan ook een wel een prima prijs. Qua inhoud schreef ik al dat vele haakprojecten mij wel aanspreken en daarom kan ik niet anders zeggen dan dat ik het een leuk tijdschrift vind.

Heb jij ‘Handmade Living’ al gezien en zo ja, wat vind jij van het blad?

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

2 gedachten over “Handmade Living: het nieuwe DIY/interieur-tijdschrift”

  1. Graag gedaan 😄 Het is altijd fijn als je vooraf al een beetje weet wat je kan verwachten! Hopelijk heb je een goede indruk gekregen en ik ben benieuwd of je ‘m gaat bestellen of niet als het niet bij je past 😙
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s