Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #47 – Opbergzakken en hangmand

Deze keer laat Sharina haar werkje zien: drie hangende opbergers! Twee opbergzakken en een hangmand. Allemaal uit het boek ‘Haak je happy’ van Lisanne Multem. Ik vertel je er graag meer over!

Mijn vriend en ik gingen vorige maand naar Berlijn. Dat betekent ruim 7 uur in de auto zitten. Het liefste rijdt hij zelf de hele rit. Ik vind het helemaal prima, want dan kan ik lekker kan haken. Een paar dagen voor vertrek was ik al aan het kijken wat ik zou gaan haken tijdens het rijden. Op dat moment had ik niet echt projecten waarbij je tomeloos kon haken. Daarom ging ik op zoek naar een nieuw project.

In de wolkast

Na wat bladeren kwam ik uit op het boek ‘Haak je happy’. Ik zag helemaal achterin het boek een leuke opbergzak staan. Haakheld Monique heeft deze ook wel eens gehaakt. Je moet in het begin heel even opletten, maar daarna kun je heel wat meters tomeloos weghaken. Ideaal dus!

Nu het project gekozen was, kon ik mijn wolkast induiken. Daar kom ik altijd weer prachtige dingen tegen, maar die pasten helaas niet bij dit project. Al die bollen gingen na wat aaien weer terug de kast in. Ik wist dat ik nog diverse bollen ByClaire Softmix had liggen. Na wat wikken en wegen met de kleuren, koos ik toch om een effen variant te maken.

Oeps, vergeten!

Drie hemelsblauwe bollen konden alvast in de tas. Daarnaast gingen er uiteraard ook nog andere attributen mee waaronder het boek, haaknaalden, een schaar, stopnaalden en een paar steekmarkeerders. De avond vooraf haakte ik alvast het beginnetje zodat ik tijdens de rit makkelijk kon beginnen. Eenmaal onderweg naar Berlijn kwam ik erachter dat een toerenteller ook wel handig was geweest. Daar had dit blondje dus niet aan gedacht, haha! Het is zeker geen wereldramp, maar het was wel een beetje onhandig.

Nog een opbergzak

In totaal heb ik twee opbergzakken en een hangmand gehaakt uit Lisanne’s boek. Alles is gehaakt met ByClaire Softmix. De hemelsblauwe variant haakte ik dus onderweg naar Berlijn. Daaraan maakte ik met lossen ook een koord zodat je ‘m ook aan een spijker kan ophangen. Ik vond ‘m zo leuk geworden dat ik nog een opbergzak haakte in de kleuren mint en wit. Dit keer zonder koord.

Tot slot maakte ik de hangmand met de kleuren ivoor (1 bol) en zalm (2 bollen). Het origineel is gehaakt met DMC Natura XL, maar het kan ook prima met ByClaire en haaknaald 6 mm. Ik had wel meer van het softmix garen nodig dan aangegeven.

Geen vaste plek

De opbergers hebben overigens nog geen vast plekje in huis gekregen. Elke keer hang ik ze weer ergens anders, haha! Ik weet dat heel veel mensen deze manden hebben gehaakt. Ik zou het super leuk vinden om in de reacties te lezen waar jij ze hebt gehangen. 🙂 

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Sharina #47 – Opbergzakken en hangmand”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s