Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #48 – Chique onderzetters

Er zit weer een haakweek op! Deze keer laat Sharina haar werkje zien: twaalf chique onderzetters uit het boek ‘Hippie-chic haken’. 

Een paar jaar geleden haakte ik deze onderzetters ook al. Ook voor mijn nieuwe huis maakte ik een paar azuurblauwe varianten met roze en paars. Dit patroon uit het boek ‘Hippie-chic haken’ is denk ik mijn favoriete patroon voor onderzetters.

De onderzetters van een paar jaar geleden

In één kleur

Het randje vind ik zo enorm schattig en door het gebruik van een of meerdere kleuren kun je er alle kanten mee op. Het geeft telkens een ander effect. Dit keer haakte ik ze in één kleur: ecru. Dat geeft de onderzetters een heel chique effect, vind ik.

Ze zijn voor de oma van mijn vriend. Toen ze laatst op bezoek was, zag ze de enkele blauwe varianten ik al gehaakt voor ons huis. Ze vroeg ze mij of ik ook voor haar onderzetters wilde haken, maar dan in één kleur, in ecru. dat kan zeker!

Kleur

In de kast had ik nog een bolletje Schachenmayr Catania in de kleure crème (130) liggen. Dat vond ze een mooie kleur. Ik heb daarom twee extra bolletjes van deze kleur besteld via de webshop van CuteDutch. Dit katoen vind ik altijd erg fijn, maar helaas steeds minder winkels verkopen het. Gelukkig zijn er nog enkele webshops met dit katoen, waaronder dus CuteDutch.

Met haaknaald 3,5 mm ging ik aan de slag. Met haaknaald 2,5 mm heb ik de randen gehaakt. Dit staat ook in het patroon aangegeven. Uit één bol haalde ik zes onderzetters. Het verbaasde mij eerlijk gezegd dat ik er zoveel uit 1 bol haalde.

Ik heb kleine kop en schoteltjes van Rivièra Maison speciaal voor theezakjes. Ik kreeg ze vorig jaar met mijn verjaardag. Zo schattig! Die vond ik enorm leuk om op de onderzetters te zetten voor het maken van de foto’s, haha! Overigens heb ik de onderzetters nog niet kunnen geven, maar ik weet zeker dat ze er heel blij mee zal zijn! 🙂

Welke onderzetters heb jij wel eens gehaakt? Ik zou het leuk vinden als je het aan mij laten weten via de reacties hieronder 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Sharina #48 – Chique onderzetters”

  1. Hi Hanny,
   Goede vraag! Ik zou kijken of er nog aanbieders zijn en anders op Marktplaats. Of wellicht is er een bibliotheek waar je het boekje kan lenen. In verband met copyright delen wij het patroon niet.

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s