Mystery CAL 2017

Mystery Blanket: Het begin is er

Dit jaar mag ik, Haakheld Sharina, als Breiclub ambassadeur de Mystery CAL meehaken. Vorige keer liet ik al mijn haakpakket winter zien. Dit keer wil ik jullie het begin van de deken laten zien.

mystery blanket 2017 breiclub

Ik mag de grote haakdeken maken. Elke maand krijg ik vier steken waarmee ik in totaal acht vierkantjes haak. Op naar het eerste blok!

De lusjessteek

Op 1 oktober kwam het eerste patroon online. Ik zat de volgende dag klaar om gelijk aan de slag te gaan met het eerste vierkantje. Dit keer wilde ik de blokjes netjes op volgorde gaan haken. Daarom startte ik ook echt met blok 1 met lusjes.

Garen en haaknaald

De lusjessteek heb ik nog nooit eerder gehaakt.Ik lees altijd eerst het patroon rustig door en heb daarna het bijbehorende filmpje bekeken. Toen ik de steek doorhad, kon ik het eerste bolletje uit de de grote Mystery tas pakken. Het gebruikte garen is Schachenmayr Originals Wool 85 garen in kleur lichtgrijs (293).

Alle blokken moeten ongeveer twintig centimeter worden. Ik haak vrij strak, maar toch werd mijn vierkant te breed. In het patroon staat haaknaald 5 mm aangegeven, maar ik heb deze blokken met 4,5 mm gehaakt.

Moeilijkheidsgraad lusjessteek

An sich is de steek niet lastig voor een enigszins gevorderde haker. Toch ik het wel fijn om er een filmpje naast te hebben zodat je kunt zien hoe je de lus vast kunt haken. Wat ik het lastigste vond aan dit blok, was het vasthouden van het lusje, het lapje en de haaknaald. Ik zat daar in het begin echt een beetje mee te klungelen. Je moet er een soort handigheid in krijgen. Daarna kon ik redelijk tomeloos doorhaken.

De parelsteek

Ook deze steek had ik nog nooit gehaakt en daarom begon mijn ritueel weer. Patroon lezen, instructiefilmpje bekijken, haaknaald en garen pakken. Tijd voor blok 2!

Garen en haaknaald

Het draadje dat wordt gebruikt is Durable Cosy in de kleur petrol (375). Ik vind dit echt een prachtige kleur. Bij het eerste blok moest ik een haaknaald kleiner, maar ik zette het lapje op met de aangegeven naald 6 mm. Na het haken van de eerste twee toeren kwam mijn vierkant uit op 19 centimeter. Ik wil alles nog blokken en besloot daarom om door te gaan met deze haaknaald.

Moeilijkheidsgraad parelsteek

Ook bij deze steek moet je vooral even de handigheid vinden. Je moet meerdere keren lussen ophalen om dat bolletje te krijgen. De gebruikte technieken voor de steek, het stokje en lussen ophalen, is niet zo moeilijk. De lussen moeten groot genoeg zijn om je haaknaald er soepel doorheen te krijgen, maar verder is deze steek goed te doen.

De volgende blokken

Het begin is er! In totaal heb ik nu vier vierkantjes gehaakt. Dat betekent dat maand 1 voor de helft klaar is. Op naar de volgende twee blokken. Blok 3 bestaat uit vasten met een harig garen en het vierde blok in met nopjes. Ik vertel jullie graag meer in de volgende update!

Kende jij de lusjes- of parelsteek al? Ik vind het super leuk als je jouw ervaring met deze steken deelt in de reacties hieronder :).

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Mijn mede ambassadeurs

P.s. Wist je dat er nog vier andere Breiclub ambassadeurs zijn? Allemaal doen ze mee aan de Mystery CAL 2017. Benieuwd naar de andere pakketten? Neem dan zeker even een kijkje op hun blogs:

Advertentie

4 gedachten over “Mystery Blanket: Het begin is er”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s