Mystery CAL 2017

Mystery Blanket: harige garens en nopjes

Het begin van mijn Mystery Blanket is er! Vorige keer liet ik namelijk de eerste lapjes zien. In dit blogbericht wil ik meer vertellen over de uitdagingen van blok drie en vier. 

mystery blanket 2017 breiclub

De eerste vier lapjes van oktober zijn klaar, nog vier te gaan. Dit keer neem ik je graag mee langs de laatste twee patronen.

Harige vasten

Het derde blok is uitermate geschikt voor zowel beginners als al gevorderde haaksters. Het hele vierkant wordt namelijk gehaakt met vasten. Wellicht denk je: wat saai! Toch is dat helemaal niet zo. Juist door de eenvoud en bijzondere draadje was dit (stiekem) toch wel mijn favoriete blok van deze maand.

Garen en materiaal

Dit blok wordt gehaakt met Phildar Beagency in de kleur Craie (026). Het bolletje heeft een pluizig effect en voelt heerlijk zacht. In de beschrijving van het patroon staat: “Deze steek kent iedere haakster waarschijnlijk al, maar door dit prachtige harige garen van Phildar is het resultaat oogverblindend mooi.” Hier ben ik het helemaal mee eens!

Uithalen

Ondanks het harige en pluizige draadje kon ik wel de steken nog goed zien. De eerste keer gebruikte ik de aanbevolen naald 5 mm. Toen werd mijn lapje veel te klein. Ik moest daarom uithalen, maar dat was niet heel erg makkelijk. Ik heb uiteindelijk de schaar er gewoon ingezet. Dan maar een paar meter minder. Ik heb blok drie uiteindelijk dus gehaakt met haaknaald 5,5 mm.

Noppensteek

Lisanne van Draad&Praat heeft de haakdeken ontworpen. Ze gebruikte heel vaak nopjes in haar projecten. Ik zag deze steek daarom ook wel aankomen. Leuk, want ik ben gek op nopjes!

Garen en materiaal

Dit blok wordt bij het winterpakket gehaakt met Schachenmayr Originals Wool 85 in de kleur ecru (202). Je zet de nopjes op met haaknaald 5 mm en haakt dan de rest met naald 4 mm. Ik heb even zitten stoeien met de breedte, maar uiteindelijk ben ik ook bij de aanbevolen haaknaalden gebleven en is dit lapje 19 x 19 cm geworden.

Moeilijkheidsgraad nopjessteek

De nopjes in dit patroon maak je met vijf samengehaakte stokjes. Ik vond het de eerste keren lastig om twee noppen direct achter elkaar te haken. Het is even friemelen met de steken, omdat het eerste nopje een beetje over mijn volgende steek lag. Na de derde toer noppen was het gelukkig al niet meer zo’n gefriemel. Kortom: als je stokjes en halve stokjes kunt haken, is deze steek zeker geschikt voor je!

Dat was de update alweer. Volgende blogbericht vertel ik over blok vijf en zes. We zitten dan alweer bij de patronen van november. Dan laat ik de lapjes zien in de puffsteek en de korrelsteek.

Kende jij deze steken al? Ik vind het super leuk als je jouw ervaring met deze steken deelt in de reacties hieronder :).

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Mijn mede ambassadeurs

P.s. Wist je dat er nog vier andere Breiclub ambassadeurs zijn? Allemaal doen ze mee aan de Mystery CAL 2017. Benieuwd naar de andere pakketten? Neem dan zeker even een kijkje op hun blogs:

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s