Bezige vingers

De bezige vingers Monique #56 – Gnome-Wintertomte

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Ook deze week laat Monique haar werkje zien: de Gnome of ook wel wintertomte genoemd.

Omdat wij met twee personen bloggen hebben wij altijd zo’n standaard tekst hierboven staan. Dit is om jullie gelijk te laten weten en zien wie er van ons aan ‘de beurt is’ met de Bezige Vingers. Ook handig voor mijzelf, want het is al weer even geleden dat er een blog van mijn kant is gekomen zie ik aan de berichten. 

Een verdrietige tijd, die wij als gezin hebben meegemaakt, zorgde ervoor dat er erg weinig uit mijn handen kwam. Maar des te fijner als je een heerlijke hobby achter de hand hebt en je je daar dan weer helemaal op kan storten. Nog leuker als er een project af is. Yeahh!

Kerst komt eraan

Normaal gesproken begin ik al ver vooruit met iets ‘kerstigs’ te haken. Altijd een heerlijke tijd in huis met lichtjes, kaarsjes, kerstboom en degelijke. Ik kan er ook heel mijn huis voor op z’n kop zetten 🙂 Afgelopen maand heb ik dat ook gedaan, maar dat had niets met kerst te maken, maar alles om een fijne nieuwe haakplek te creëren. Ook niet verkeerd toch hè? Je moet tenslotte wel relaxed kunnen haken, haha!

Gnome of winter tomte

Tijdens de amigurumidag die wij bezochten, had ik deze leuke gnome al in het echt gezien bij Echtstudio. Ik besloot dat die er moest komen voor de kerst. Maar door het hele verhaal dat ik jullie net vertelde, deed ik van alles, behalve haken.. Toen ik de draad letterlijk weer oppakte, dacht ik: oh tijd zat. Maar er gingen toch meer steekjes in zitten dan ik dacht, haha! 

Ondertussen kom je steeds meer leuke nieuwe projecten tegen, waar je eigenlijk gisteren of liefst eergisteren al wilde mee starten en dat ook niet kon laten om te doen. Vast herkenbaar? 🙂 Dan krijg ik het ineens op m’n heupen en moet dit project eerst af! Het ging op zich vlotjes tot ik bij hoofdstuk ‘baard’ aan was beland.

Baard

Doordat ik mijn gnome haakte met voorraad wolletjes softfun , zag ik het begrip ‘uitrafelen’ niet zo zitten en ging ik op zoek naar een andere oplossing. Al gauw kwam ik in mijn haakarchief een andere leuke gnome tegen. Deze had een veel makkelijker baard. Lucky me, haha! 

Op de foto’s laat ik zien hoe ik dit gedaan heb. Zoals gezegd, is het idee dus niet van mij, maar het is wel erg handig 🙂 Ik gebruikte het apparaatje ( zie de foto’s hierboven) wat wij eerder kregen op de Durable yarnparty om te leren ‘guimpen’ . Een leuke techniek, maar ook erg makkelijk om de draden omheen te wikkelen 🙂 Vervolgens knip ze ze door en leg dan in het midden een knoopje met een draad van het wolletje.

Resultaat

Je maakt vervolgens drie van zulke strengetjes. Één strengetje zet je links van z’n neus vast, het tweede strengetje rechts en de laatste onder z’n neus. Ik hdb de haren met een grove kam doorgekamd en bijgeknipt waar dat nodig was. Al met al een werkje van een half uurtje. En ik vind het resultaat wel mooi, zo’n volle baard; het heeft iets stoers. 

Al met al ben ik blij met reultaat. Het wolletje softfun oogt misschien iets stugger als de Stylecraft variant van het originele patroon, maar niets is minder waar. Én…er zijn weer wat wolletjes uit mijn voorraadkast, ook niet geheel onbelangrijk, haha!

Bij het schrijven van dit blog zie ik, dat ik het leuke lederen haakheld label ,vergeten ben er op te naaien, dom dom. Dus dat ik ga ik snel nog even doen 🙂 Maar verder ben ik super blij met mijn stoere baardmans: de gnome, winter tomte of hoe je hem maar wilt noemen!

Heb jij ook een gnome gehaakt? We zouden het leuk vinden als je het ons hieronder zou laten in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique 

Advertentie

5 gedachten over “De bezige vingers Monique #56 – Gnome-Wintertomte”

 1. Beste,
  Kan ik het patroontje van uw hele leuke gnoom ergens vinden?!
  Wil er al zolang eentje m(h)aken.
  Alvast bedankt
  Grtjs Yolande

  Like

  1. HI Jolanda
   Dank je wel voor je compliment
   Dit patroon is te vinden op de site van Echt Studio
   Hoop dat je zo voldoende informatie hebt.
   Groetjes HH Monique

   Like

 2. Hey Monique,
  Wat heb je een mooie gnome, wintertomte gemaakt. Ik heb er nog stylecraft voor liggen, wat ik kocht tijdens de handwerkbeurs, haha. Heel leuk.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily

  Like

  1. Dank je wel Emily voor je leuk berichtje & compliment 😊 Dus je kan ook nog aan de slag 😅 Fijne dag lieve groetjes HH Monique

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s