Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #50 – Dromenvanger

De Kerstdagen en de jaarwisseling zitten er weer op, maar ook zijn we weer twee haakweken voorbij! Deze keer laat Sharina haar werkje zien: een dromenvanger.

Dromenvanger mr cey

Ik trap het nieuwe jaar graag af met een klein projectje: een dromenvanger. Ik vind het super ontspannend om dit soort manadala’s, doily’s – of hoe je het ook wilt noemen – te haken. Gewoon even een ander project tussendoor. Even verstand op ‘nul’ en voordat ik het wist was ‘ie klaar, haha!

Deze dromenvanger komt uit het boek ‘Mr. Cey loves crochet’ oftewel: mr. Cey houdt van haken. Hij ontwierp dit project met nog ‘touwtjes’ met kralen eraan. Dan is het, naar mijn mening, pas echt een dromenvanger. Toch heb ik ze weggelaten en ik leg je graag uit waarom.

Een doily, mandala of dromenvanger?

Ik heb in mijn werkkamer een smal richeltje. Daarop staan de andere mandala’s/doily’s/ dromenvangers die ik eerder haakte. Ik weet nooit wat de goede benaming is. Daarom gebruik is alledrie de termen gewoon afwisselend, haha! Ter illustratie zou ik eigenlijk een foto moeten maken van mijn werkkamer, maar ik bespaar jullie het rommeltje graag, hihi!

Dromenvanger mr cey

Goede voornemens

Die kamer is wat betreft mijn schoonmaak werkzaamheden een ondergeschoven kindje. Mijn goede voornemen voor 2018 is dan ook om die kamer, inclusief boeken- en wolkast(en), helemaal op te ruimen en onnodige spullen weg te doen. En er dan ook heel het jaar geen rommeltje meer van te maken, haha!

Ik dwaal ontzettend af! De dromenvanger heb ik gehaakt met Scheepjes Spirit in de kleur Dolphin (309). Je kunt uiteraard ook ander garen gebruiken zoals bijvoorbeeld katoen. Daarnaast gebruikte ik haaknaald 4 mm. Ik haak strak, maar achteraf gezien had ik beter haaknaald 3,5 mm kunnen gebruiken zodat de mandala nog iets strakker in de ijzeren ring zou zitten. Dan was ‘ie nog iets mooier geworden πŸ™‚

Wat is jouw goede voornemen (op haakgebied)? Ik zou het leuk vinden als je dat achterlaat in de reacties hieronder! πŸ™‚

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Sharina #50 – Dromenvanger”

 1. Hey Sharina,
  Wat een leuke dromenvanger, heel mooi.
  Mijn goede voornemens op haakgebied zijn: het afmaken van w.i.p.’s en geen nieuw garen kopen voorlopig (handwerkbeurs etc. uitgesloten van de regel haha)
  Fijn weekend alvast.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Hoi Emily,
   Dankjewel voor het lieve compliment! 😘 Wauw, dat zijn nog eens goede voornemens. Het geeft altijd een fijn gevoel als er weer een project af is, he? Ik blijf het moeilijk vinden om (nog) geen nieuwe projecten te starten, omdat ik nog zoveel moois voorbij zie komen om te haken, haha! Misschien moet ik toch maar eens een maximaal aantal projecten moeten invoeren πŸ™ˆ Succes met je goede voornemens, maar het gaat je vast en zeker lukken 😘
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s