Mystery CAL 2017

Mystery Blanket: de tweede maand is ook klaar!

De eerste maand van de Mysterty Blanket CAL is klaar. Dat betekent dat ik verder kon gaan met de volgende patronen. In deze update laat ik jullie alle blokken zien van de maand november!

Puffsteek

Met de puffsteek heb ik in een ver verleden eens een muts gehaakt. Dat was nog in de tijd dat deze website nog niet bestond. Ik wist dat de steek dus niet moeilijk is, maar je wel enige handigheid nodig hebt. Je haalt meerdere lussen op. De truc is om deze lussen wat langer te maken. Dan kun je aan het eind van zo’n ‘puff’ makkelijk je draad en haaknaald door de lussen halen.

Garen en materiaal

Dit blok wordt gehaakt met Phildar Beaugency in de kleur naturel (111). Daarnaast gebruikte ik de aangegeven haaknaald 5 mm. In de tweede update haakte ik met dit garen al een lapje. Dit garen is echt een nieuwe ontdekking voor mij. Ik ben helemaal verliefd op de zachtheid, de harigheid en natuurlijk het resultaat.

Korrelsteek

Ik noem deze steek elke keer ‘spikkelsteek’. Dat komt door de bolletjes structuur die deze steek geeft. De steek kende ik nog niet, maar ik vind het effect echt fantastisch. Ik weet zeker dat ik deze korrels nog vaker ga haken!

Garen en materiaal

Dit lapje is gehaakt met haaknaald 5,5 mm en Durable Cosy in de kleur 341. Dit kleurnummer heette bij mij overigens ‘pebble’. In het patroon stond de naam ‘taupe’. Ik weet niet zeker wat de juiste naam is, maar het kleurnummer klopte, haha!

Gerstekorrelsteek

Deze naam komt uit het breien, maar Lisanne (ontwerpster van de Mystery CAL) heeft een haakvariant erop bedacht. Je wisselt elke steek af: halve stokjes en daarna een halve vaste. In de toer erna is het dus omgedraaid. In het begin moest ik echt goed opletten met het afwisselen. Je ziet dan het ‘hoogteverschil’ tussen de steken nog niet.

Garen en materiaal

Uiteindelijk geeft deze gerstekorrel een subtiele structuur aan het lapje. Overigens gebruik je weinig garen met deze steek. Uit één bol Schachenmayr Bravo (kleur 08345) haalde ik twee lapjes. Het was wel krap aan, maar ik had net genoeg wol. Ik haakte overigens met een haaknaald groter, namelijk 5,5 mm.

Weefsteek

Ik haakte deze lapjes met Durable Cosy in de kleur lichtgrijs (2231). Ik gebruikte haaknaald 6 mm. De weefsteek kent vele namen, maar ik noem ‘m altijd de ‘grit stitch’. Het is een afwisseling van vasten en lossen.

De steek is op zich niet moeilijk, maar het begin van de toer kan even lastig zijn. Vooral waar je moet insteken, is nog weleens onduidelijk. Op internet kun je diverse filmpjes en telpatronen vinden dit kunnen verduidelijken.

Kende jij deze steken al? Ik vind het super leuk als je jouw ervaring met deze steken deelt in de reacties hieronder :).

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Mijn mede ambassadeurs

P.s. Wist je dat er nog vier andere Breiclub ambassadeurs zijn? Allemaal doen ze mee aan de Mystery CAL 2017. Benieuwd naar de andere pakketten? Neem dan zeker even een kijkje op hun blogs:

Advertentie

Een gedachte over “Mystery Blanket: de tweede maand is ook klaar!”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s