Review

Review haakboek: ‘Mr. Cey loves crochet’

Inspiratie kun je nooit genoeg hebben en er zijn talloze haakboeken te vinden. Vandaag vertelt Haakheld Sharina wat zij vindt van het boek ‘Mr. Cey loves crochet’.


Dit haakboek kwam officieel uit op mijn verjaardag: 20 oktober. Het is dus alweer eventjes op de markt, maar eindelijk kan ik je meer erover vertellen. Dat doe ik altijd pas nadat ik er iets uit heb gehaakt. Dan heb je toch de schrijfstijl van de patronen kunnen testen. Uit dit boek haakte ik de dromenvanger.

Voordat we het over de inhoud gaan hebben, eerst de algemene gegevens op een rijtje:

 • Titel: Mr. Cey loves crochet
 • Auteur: Mr. Cey
 • Uitgever: Scheepjes
 • Aantal pagina’s: 88 bladzijdes
 • Prijs: €12,95

Inhoud van het boek

Het belangrijkste van een haakboek zijn natuurlijk de projecten. Het is altijd een kwestie van smaak of de inhoud je aanspreekt of niet. Ook de gebruikte haaknaalden is voor sommigen belangrijk. Daarom geef ik je daar graag een overzicht van.

 • Mandje gehaakt met vier draden en een koord tegelijk (7 mm)
 • Funky colsjaal (7 mm)
 • Home deken (6,5 mm)
 • Poef/groot woonkussen (6 of 6,5 mm)
 • Funky tas (4 of 4,5 mm)
 • Knappie het konijn (4 mm)
 • Tunisch gehaakt entrelac kussen (4 mm)
 • Geruite sjaal (4 mm)
 • Kussen (4 mm)
 • Dromenvanger (4 mm)
 • Hanger met vakjes (4 mm)
 • Parel omslagdoek met mee gehaakte kralen (3,75 mm)
 • Speldenkussentje (3 mm)

Het boek bevat geschreven patronen met soms lange zinnen. Dat is niet erg, want dan zit er ook veel uitleg bij. Het is aan te raden om een toer even rustig te lezen en waar nodig afkortingen op te zoeken voorin het boek. Dit deed ik ook bij het haken van de dromenvanger en ik ben bij dat projecten nergens tegenaan gelopen.

Lay-out

Er staan veel grote (sfeer)foto’s in van de projecten. Er is onder andere gebruik gemaakt van donkere en warme kleuren in de tinten van het najaar. Het boek geeft in mijn opties een warme en huiselijke sfeer met zich mee.

De patronen zijn goed te lezen doordat deze grotendeels afgedrukt zijn in zwarte letters op een witte achtergrond. Er zijn twee bladzijdes anders. Die hebben een andere kleur letter en/of achtergrond. Daarnaast zijn de toeren gescheiden met witregels wat het een rustig geheel geeft. Persoonlijk vind ik het onprettig als de toeren allemaal onder direct elkaar staan zonder spaties.

Patronen

Alle projecten bevatten geschreven patronen. De onderstaande projecten hebben naast een geschreven uitleg ook een haakdiagram:

 • Home deken
 • Parel omslagdoek met mee gehaakte kralen
 • Geruite sjaal
 • Dromenvanger
 • Hanger met vakjes
 • Poef/groot woonkussen

Afwisseling

Er staan veel home deco projecten in en dat spreekt mij altijd erg aan. Negen van de dertien patronen vallen binnen dit thema. Iedereen heeft een andere smaak en het kan zijn dat het boek jou meer of minder aanspreekt dan mij. Over smaak valt niet te twisten. Ik ben, zoals je wellicht al wist, erg fan van dit soort projecten.

Binnen dit thema zit er, naar mijn mening, voldoende afwisseling in de verschillende soorten en de groottes van projecten.

Conclusie

Nu we alle feitelijke informatie op een rijtje hebben, is het tijd voor mijn ‘eindoordeel’. Ik denk dat het boek vooral geschikt is voor gevorderde hakers en de enigszins beginnende hakers die al enige ervaring hebben. De patronen bevatten bijzondere en ook soms ietwat ingewikkeldere steken/technieken. De mee gehaakte kralen is hiervan een goed voorbeeld. Een bijzondere techniek met een uitdagend element.

Al het bovenstaande bij elkaar opgesteld, kom ik uit op een 8 als eindcijfer.

Ben jij een enorme fan van home deco? Ik zou het leuk vinden als je het hieronder in de comments laat weten! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “Review haakboek: ‘Mr. Cey loves crochet’”

 1. Ik ben begonnen aan de pareldeken, maar ik kom er niet uit bij de popcorn. Dat de naald uit de 10 steken moet om het kraaltje op te halen, het lukt me echt niet! Iemand een tio?

  Like

  1. Hi Rosalie,
   Ik heb die zelf niet gehaakt dus vind ik het lastig daarover iets te zeggen. Mijn ervaring als je veel lussen moet ophalen is dat het doorhalen soms lastig is. Ik trek zelf dan elke lus iets langer na het ophalen zodat er meer speelruimte is. Ik weet niet of dat helpt met het kraaltje. 🤔

   In de Facebookgroep van Pera en Pasha is Mr. Cey ook actief en er zitten verschillende mensen in die dit patroon al eens gehaakt. Daar kunnen ze je zeker helpen! 😁 Dit is de link naar de groep: https://www.facebook.com/groups/398096703592626/

   Veel succes! 😙

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s