Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #51 – CuteDutch spaarpot

Er zit weer een haakweek op! Dit keer laat Sharina haar werkje zien: de spaarpot met aap Abel uit ‘Babysets haken’ van Stefanie Trouwborst (CuteDutch)!

Baby- of kinderspullen zijn vaak enorm schattig. Maar vaak denk ik: wat kan ik ermee? Toen de geboortekaart van een vriend binnenkwam, zag ik direct mogelijkheden, haha! Ik vind het erg lastig om een origineel kraamcadeau te verzinnen. Daarnaast heb ik ook slechts een enkele keer een kraamsituatie gehad.

Babysets haken

In het boek ‘Babysets haken’ staan vijf setjes om te haken met bijvoorbeeld tutteldoekjes, rammelaar en de knuffel. Ook staat deze spaarpot erin en dat vind ik echt een onwijs leuk cadeau. Ook mooi meegenomen: ik kon direct aan de slag, want ik had het geschikte garen ook in huis.

Materialen

Pluizig garen

De houten spaarpot zelf had ik niet in huis, maar kon ik bestellen in de webshop van CuteDutch. Daarom begon ik met het hoofdje en de staart. Ik heb een klein beetje Scheepjes Softy gebruikt in de kleur 481. Ik gebruikte haaknaald 3,5 mm met dit garen. Dit draadje gebruik je om het hoofd en de staart te haken. Je hebt dus aan een restje ook genoeg.

Catania katoen en overig materiaal

De onderdelen voor het hoofd en spaarpot zelf heb ik omgehaakt met SMC Catania in de kleur 254. Ik heb ongeveer 3/4 van het bolletje en haaknaald 2,5 mm gebruikt. Verder heb ik nog een aantal steekmarkeerders en knuffelvulling gebruikt. Aangezien dit geen babyspeelgoed is, heb ik gebruik gemaakt van veiligheidsoogjes van 8 mm.

Moeilijk?

Ik heb in met veel plezier de spaarpot gehaakt en het is op zich ook geen groot project.  Als je de juiste omtrek van de spaarpot hebt, kun je dat gedeelte tomeloos haken. Alleen voor het haken met pluizig garen heb ik rust om mij heen nodig om te tellen, haha! Is dat herkenbaar? Uiteindelijk heb ik  drie avonden gehaakt en kon ik daarna de spaarpot in elkaar zetten.

Hoe schattig is ‘ie geworden? Ik ben heel erg benieuwd wat de ontvangers ervan gaan vinden. We zijn namelijk nog niet op kraamvisite geweest. Eén ding is zeker: het is sowieso een origineel (en handgemaakt) cadeau. Voor nu ga ik ‘m alvast leuk inpakken in doorzichtig folie!

Wat heb jij wel eens gehaakt als kraamcadeau? Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie!

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Sharina #51 – CuteDutch spaarpot”

  1. Heel leuk geworden. Ik heb dit boekje ook en het bijbehorende pluis-garen, maar vind het echt niet fijn om mee te haken. Ik haak nu de patroontjes zonder het pluis-garen en dat is ook heel leuk om te doen! Veel plezier met het geven van het cadeautje!

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s