Nieuws

Het laatste haaknieuws!

Er gebeurt altijd veel op haakgebied. We nemen je graag mee langs de laatste nieuwtjes waaronder twee nieuwe boeken en nieuwe garens van Schachenmayr!

Haakboek Wendy’s Home Collection

Op 27 januari komt het eerste haakboek ‘The spring collection’ uit van Wendy van Delden. Onder de naam ‘Wendy’s Home Collection’ ontwierp ze al diverse patronen voor sjaals, vesten, omslagdoeken en meer. Ze werkt in haar patronen met de KIS-methode. Dat staat voor Keep It Simple. Zelf schrijft ze hierover: “Heldere basis patronen, alle steken in naam helemaal uitgeschreven, waardoor je haakpatroon niet in een puzzel veranderd die je eerst moet gaan oplossen.”

Bron: wendyshomecollection.com

Het boek belooft dus zowel geschikt te zijn voor zowel de beginnende haaksters als de gevorderden. Het thema is lente en er komen 25 patronen in het boek. Waar moet je dan aan denken? Nou aan vesten, dekens, kussens, sjaals, omslagdoeken en manden. Het boek zal €14,95 gaan kosten en via deze link alvast een pre-order plaatsen!

Tunisch haken compleet

Eind januari komt er ook een nieuw boek op de markt voor de liefhebbers van tunisch haken. De Engelse ontwerper Michelle Robinson komt namelijk met ‘Tunisch haken compleet’. In dit boek legt ze alle technieken uit, inclusief kleurwerk, het aanbrengen van vorm en hoe je in het rond haakt.

Bron: Bol.com

Het boek kost €19,99 en is onder andere te koop via Bol.com. Via deze link kun je alvast een exemplaar reserveren. Officieel komt het boek 29 januari uit.

Nieuwe garens van Schachenmayr

In deze periode komen de nieuwe voorjaarsgaren alweer langzaam binnen. Van Schachenmayr hebben we al diverse foto’s gezien. We willen graag twee garens uit de nieuwe collectie lichten die wij erg interessant vinden.

Bron: G. Brouwer

Soft Linen Mix

Dit garen is speciaal voor het maken van zomerse projecten. Dit draadje bestaat uit viscose en linnen wat zorgt voor een lichte glans, maar moet er ook voor zorgen dat kledingstukken niet te warm en zwaar zijn! De bolletjes wegen 50 gram, bevatten 93 meter looplengte en het garen zal in twintig kleuren bestaan. De aanbevolen naalddikte is 3 – 3,5 mm.

 

Bron: G. Brouwer

Cotton Jersey

Dit garen is speciaal gericht op het haken van home deco. het garen bestaat uit een soort gebreid katoenen buitenkant waarin het polyamide zit. Door deze samenstelling zou het garen lichter moet zijn dan ‘normale’ katoenen draadjes en daarnaast zou het garen een lichte stretch hebben. De bollen wegen 100 gram en bevatten 74 meter looplengte. De aanbevolen naalddikte is 7 – 8 mm.

Waar kijk jij het meest naar uit? We zouden het leuk vinden als je het laat weten in de reacties!

Lieve groetjes,

Advertentie

2 gedachten over “Het laatste haaknieuws!”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s