Bezige vingers

De bezige vingers Monique #57 – Reversible deken

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze week laat Monique haar werkje zien: de reversible deken van Annemarie – Studio Hip en Stip.

In november was het zover, het nieuwe boek van Annemarie van Studio Hip& Stip werd gelanceerd. Ondanks dat wij nog midden in een rouwproces zaten, wilden wij toch graag bij Annemarie’s feestje zijn. Het was daarnaast ook nog bij ons in de buurt, namelijk in onze ‘buurtsuper’ ’t Koperdraadje. Als je Annemarie ziet wordt je gelijk vrolijk. Niet alleen van haar kleurgebruik in haar projecten, maar ook als persoon.

Blikvanger

Haar prachtige, en zoals ik al zei, kleurrijke projecten vallen stuk voor stuk op. Maar toch was er één blikvanger: de reversible (omkeerbare) deken. De deken ziet er dus aan beide kanten hetzelfde uit. Heel apart. Ik wist meteen dat ik die deken nog een keer wilde gaan haken.

Alaska van Katia

Dat was het tweede aspect van de deken, wat mij direct aansprak, het garen. Het voelde heerlijk zacht aan en het was gehaakt op haaknaald 8 mm. Hierdoor maak je snel meters. Met een gekochte voorraad van negen bollen crème en negen bollen grijs ging ik van start. Dit zijn overigens meer bollen dan aangegeven, maar onze slogan is altijd: een bol meer, een zorg minder. 🙂

Meters haken

Dit is zo’n patroon/project wat je maar moeilijk weg kunt leggen. Echt een tomeloos haken project waarbij je ook nog tv kunt kijken en niet “Sssssssst!” hoeft te roepen als anderen je nodig hebben. Het ging werkelijk zo snel, dat het zelfs mijn mannen opviel dat ik meters haakte, haha!

Resultaat

De kleurnummers die ik gebruikt heb zijn:

 • Katia Alaska 3
 • Katia Alaska 10

Negen bollen grijs en acht bollen crème heb ik gebruikt. Het formaat van mijn deken is 1,06 meter x 1,70 meter en ik haakte met naald 8 mm. Het patroon komt uit het boek ‘Haken met Studio Hip en Stip’. Om de deken af te maken, gebruikte ik een lederen label van De Haakfabriek met de toepasselijke tekst: ‘warm & cosy’.

Ik ben zeer tevreden en erg blij met het resultaat. Het is de snelste deken die ik ooit gehaakt hebt, haha! Wellicht nog leuk om te vermelden dat ik het leuke, decoratie trapje als kerst cadeau heb gekregen. 🙂

Heb jij ook deze reversible deken gehaakt? We zouden het leuk vinden als je het ons hieronder zou laten in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

12 gedachten over “De bezige vingers Monique #57 – Reversible deken”

  1. Hoi Tonny
   Dank je wel voor je compliment😊 Het patroon van deze deken vindt je bij Studio Hip en Stip ‘los’ op haar website of in haar boek
   Groetjes Haakheld Monique

   Like

 1. Hi Monique ik heb deze deken ook gehaakt. Annemarie gaf een workshop bij Wolplein in Zaltbommel en daar heb ik alvast een start gemaakt met deze deken. Het haakt inderdaad supersnel en het is een prachtige deken geworden. Ook met Katia Alaska in blauw met grijs.

  Like

  1. Hi Ingrid
   Oh wat leuk te horen dat je deze prachtige deken ook gehaakt hebt..en was vast ook heel gezellig zo’n workshop😉 Blauw/grijs ook een fijne kleurencombinatie👌 Heel veel plezier er mee en erg leuk je berichtje, dank je wel!
   Lieve groetjes HH Monique

   Like

 2. Ziet er geweldig uit en is volgens mij heerlijk om onder te kruipen………. die komt dus ook op mijn (kilo)meterslange to-do lijst ! ;^)

  Like

  1. Ja heeerlijk warm ook😊 succes met je to-do lijstje..heel herkenbaar hoor, wordt nooit korter he😄
   Bedankt voor je berichtje Caroline
   Lieve groetjes HH Monique

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s