Bezige vingers

De bezige vingers Monique #59 – Tas van Bobbiny garen

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze week laat Monique haar werkje zien: een vrolijke tas met Bobbiny garen

De Haakhelden zijn altijd heel nieuwsgierig als er wolletjes voorbij komen op bijvoorbeeld Instagram. Zo ook met dit garen. Ik volgde Bobbiny al een tijdje op hun officiële pagina. Op de gehaakte tas van  Chantel van de Haakfabriek was ik gelijk verliefd. Ze deelde de Bobbiny tas op Instagram. Ik besloot meteen dat ik het garen en het patroon wilde uitproberen 🙂

Patroon

Nadat ik eerst wat lopende projecten had afgemaakt, bestelde ik het patroon met twee bollen van dit garen bij De Haakfabriek. Door haar snelle levering kon ik snel beginnen. Het garen is een soort koord. Ik haakte de tas op haaknaald 8 mm. Door mijn losse hand van haken is de tas uiteindelijk groter geworden dan dat ik dacht. Nou is dat op zich niet zo ramp, want dan past er ook meer in, haha!

Sluiting

Doordat mijn tas groter werd kon ik de sluiting, die ik er in eerste instantie erbij had gekocht, niet gebruiken. Goede reden eigenlijk om nog een kleinere variant erbij te haken. Ik moet zeggen dat het haken mij best makkelijk afging. Het garen lijkt vrij stug als je het de eerste keer voelt en ziet. Toch viel het mij alles mee. Dan moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat ik niet uren achter elkaar aan het project haakte.

Resultaat

Maar met een dag of drie had ik toch een tas waar ik écht heel blij mee ben! Aan beide bovenkanten heb ik vier toeren van twaalf steken gehaakt. Hierdoor kon ik de bamboe handvatten – die ik nog had liggen- aan de tas vastzetten. Van het laatste restje garen heb ik een bloem gehaakt. Door het vrolijke kleurtje bewaar ik de tas nog even tot de zomer. Het kan maar alvast klaar staan nietwaar, haha!

Heb jij dit Bobbiny garen al uitgeprobeerd? Ik zou het leuk vinden als je het me laat weten in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Monique #59 – Tas van Bobbiny garen”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s