Nieuws

Aankondiging: het Crea Weekend in Gorinchem

Onlangs zagen we op Instagram het Crea Weekend voorbij komen. Al eerder hoorden we over deze beurs, maar we zijn er nog nooit geweest. Dit jaar ligt er nog meer nadruk op het haken en breien. Goede timing om eens wat meer te weten te komen! 

Laten we beginnen met het allerbelangrijkste; wanneer is het? In maart vindt het Crea Weekend plaats van vrijdag 2 t/m zondag 4 maart in Gorinchem. Later die maand kun je terecht in Hardenberg van 23 t/m 25 maart. Er is genoeg tijd om rond te kijken, want je kunt naar binnen om 10 uur en de beurs sluit om 17 uur.

Meer hobby’s

De naam zegt het al, maar het is een beurs gericht op diverse creatieve hobby’s, zoals haken. Toch is het veel breder dan dat. Zo kun je er ook stands vinden met bakmaterialen of spullen voor bullet journaling, vilten, kaarten maken en schilderen. Het is dus zeker een aanrader om de beurs te bezoeken als je naast haken nog meer creatieve hobby’s hebt.

Zelf zegt de organisatie het volgende erover: “Crea Weekend is hét event voor iedereen die houdt van creativiteit en DIY. Ook maak jij tijdens het Crea Weekend kennis met de laatste trends en technieken. Van handwerken tot sieraden, van scrapbooking en handlettering tot bakken, van home decoratie en tuinieren tot schilderen en heel veel meer. Door de interactieve workshops die er aangeboden worden raak je helemaal up-to-date en kan je je creatief vermogen verder uitbreiden.”

Op haakgebied

Het handwerken krijgt dit jaar dus meer aandacht. Er staan diverse wolstands met garens en patronen. Hieronder een kleine opsomming:

 • Handwerkjuffie
 • Cute Dutch
 • Woolytoons
 • Signora Anna
 • Keet & Co
 • Stip & Haak
 • Little haakshop

Daarnaast geeft Lisanne van Draad & Praat de workshop: ‘Haak je eigen cactus’. Deze workshop wordt elke dag gegeven van 10.30 tot 12.30 uur. Je kunt je inschrijven via de website van Lisanne. De kosten hiervoor zijn €15,00.

Sfeerimpressie

Zoals we al schreven, hebben wij de beurs ook nog nooit bezocht. We kunnen je dus helaas niet onze ervaringen vertellen, maar we vonden wel een sfeerimpressie die Koffie&Wol vorig jaar heeft gemaakt:

Praktische informatie

Het parkeren is gratis en er is mogelijkheid om te pinnen bij de receptie. Het kan namelijk zijn dat er standhouders zijn zonder pinmogelijkheid.

Gorinchem

De beurs vindt plaats van 2 t/m 4 maart in de evenementenhal in Gorinchem.  Een toegangskaartje kost €8,00 en kun je kopen via de site van het Crea Weekend. Heb je al plannen, maar wil je de beurs toch graag bezoeken? Geen zorgen, want van 5 t/m 7 oktober is de najaarseditie in Gorinchem.

Hardenberg

De beurs vindt plaats van 23 t/m 25 maart in de evenementenhal in Hardenberg. Een toegangskaartje kost €8,00 en kun je kopen via de site van het Crea Weekend.  Net als in Gorinchem komt er ook in Hardenberg een najaarseditie. Deze vindt plaats van 28 t/m 30 september.

Heb jij het Crea Weekend als eens bezocht? Laat ons dan jouw ervaring weten in de reacties hieronder. Dat zouden we erg leuk vinden 🙂

Lieve groetjes,

De Haakhelden

Advertentie

4 gedachten over “Aankondiging: het Crea Weekend in Gorinchem”

 1. hoi sharina en monique, ik ben al een paar keer in Gorinchem op de beurs geweest en vind het erg leuk. leuk ook dat jullie er over schrijven ! ik hoop dit jaar ook weer te kunnen gaan en misschien zie ik jullie dan! lieve groetjes esther

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi sherina en Monique,

  Ik ga ieder jaar naar deze beurs, erg leuk, ook haken is goed vertegenwoordigd. Een aanrader en lkkr in de buurt😊

  Like

  1. Hoi Corrie,
   Wat goed om te horen dat jij de beurs erg leuk vindt! 😄 Wij moeten nog kijken of we gaan, maar hopen dit in maart ons eerste bezoekje aan het Crea Weekend te kunnen brengen!
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s