Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #52 – Sparkling starz sjaal van Stardust

Er zit weer een haakweek op! Dit keer laat ik je graag de Sparkling starz sjaal zien. Het patroon is ontworpen door Mr. Cey en gehaakt met Scheepjes Stardust.

Ik weet niet wat ik altijd heb, maar ik haak mijn sjaals en mutsen altijd pas als de winter bijna voorbij is, haha! Zoals de ‘beter laat dan nooit’-muts en dit keer dus de Sparkling starz sjaal. Oeps! Gelukkig had ik nog genoeg sjaals in de kast en heeft mijn nek het niet koud gehad.

Op het nippertje

Laat ik wat meer over de sjaal vertellen. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik met dit begon. Ik denk dat het ongeveer begin oktober was. Haakheld Monique en ik stonden op het punt om met volle tassen Pera&Pascha te verlaten toen mr. Cey nog deze prachtige sjaal liet zien. Soms ben je gewoon gelijk verliefd op een project en dat gebeurde toen dus ook.

Ik kon het niet laten om direct twee bollen Scheepjes Stardust mee te nemen en het patroon kreeg ik erbij. Mr. Cey heeft ‘m gehaakt met de verloopdraad van Stardust. Dat was onwijs mooi, maar ik wist gelijk dat ik voor de effen variant wilde gaan. Dat zou nog beter bij mij passen en het patroon in de sjaal zou dan optimaal tot z’n recht komen.

Hemelsblauw

Zoals je van mij gewend bent, koos is voor blauw. Als ik voor een kast vol wolletjes sta, pak ik eigenlijk altijd blauw. Het is en blijft toch mijn favoriete kleur en vooral heldere, hemelsblauwe tinten trekken mijn aandacht. Daarom koos ik voor de kleur 654. Ik propte de twee bollen in mijn toch al overvolle tas en we gingen op weg naar huis.

Overal mee naartoe

Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar mijn handen jeuken dan om gelijk te beginnen. En zo geschiedde het, zoals men dat zo mooi kan zeggen. Diezelfde avond begon ik met deze sjaal. Niet allen werkte ik thuis aan de sjaal, maar ik nam het project ook vaak mee als ik op bezoek ging bij oma die toentertijd in het zorghotel lag. Ik weet nog hoe mooi ze het vond, maar eigenlijk vond ze alles wat wij haakten heel erg mooi.

Een project met herinneringen

Het project heeft daarom voor mij ook de nodige herinneringen gegeven. Zeker toen het slecht met oma ging, was ik er elke dag. De meeste keren nam ik de sjaal mee voor de moment dat ze sliep. Na haar overlijden heb ik zeker een maand niet verder gehaakt aan de sjaal. Dat is eigenlijk heel onbewust zo gegaan.

Een kilometer Stardust

Maar eind 2017 vond ik het hoogtijd worden dat ik ‘m af ging maken. De laatste dagen van 2017, maar ook in januari heb ik vele avonden urenlang zitten haken. Er gingen vele meters garen door mijn handen. Laat ik iets preciezer zijn: ongeveer één kilometer aan garen.

Tot aan het laatste frommeltje garen heb ik namelijk de twee bollen Scheepjes Stardust opgehaakt, haha! Er is ongeveer drie meter garen over en elke bol heeft een looplengte van 540 meter. Nu ik dit schrijf, schrik ik er bijna zelf van, haha!

Afmetingen

Hoe groot is ‘ie dan geworden vraag je je misschien wel af? In totaal is de sjaal 197 cm lang en 43 cm breed. Ik heb ‘m gehaakt met haaknaald 4 mm. Het is dus echt voor mijn doen een enorme sjaal geworden. Ik kan ‘m ook heerlijk omslaan als ik het koud heb, want daar is ‘ie net breed genoeg voor. Ook al is de winter binnen enkele weken voorbij, ik zal het zeker weten niet koud hebben!

Haak jij nu nog mutsen of sjaals en zo ja, welk project heb jij op de naald staan? Ik zou het super leuk vinden als je het met mij deelt in de reacties hieronder :)!

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Sharina #52 – Sparkling starz sjaal van Stardust”

 1. Hey Sharina,
  Wat een ontzettend mooie sjaal. Deze kun je het hele voorjaar nog dragen denk ik, zo luchtig ziet hij eruit (komt misschien door de kleur hihi). Die jeukende handen herken ik, gisteren op de handwerkbeurs kocht ik een aantal projecten en daar wil ik eigenlijk direct wel aan beginnen. Maar van mezelf moet ik eerst een andere sjaal afmaken. Veel plezier met je mooie sjaal.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Laat ik deze sjaal nu ook net gehaakt hebben maar dan met stardust in de kleur van mr Cey. Er zitten ook 2 bollen in, heerlijk warm en een leuk patroon om te haken.

   Like

   1. Hi Barbara,
    Oh wat leuk! Wat een heerlijk patroon om te haken, he?
    Dan weet ik zeker dat je een prachtige sjaal hebt gemaakt! Het voorbeeld in de winkel was ook prachtig, die kleuren 😍 Hoe bevalt de sjaal je tot nu toe?
    Lieve groetjes,
    Haakheld Sharina

    Like

  2. Hi Emily,
   Aww dankjewel! πŸ˜™ Dat hoop ik wel en ik verwacht dat er tot aan de zomer nog genoeg koude dagen komen. πŸ˜€ Of wellicht ook fijn tijdens een frisse zomer avond? πŸ˜‰πŸ˜„
   Ahh gelukkig ben ik dan niet de enige hihi! Wel knap dat je dan niet toch stiekem begint, hoe doe je dat? Dat wil ik ook leren haha! πŸ˜™
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s