Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #54 – Wendy’s kussen

Er zit weer een haakweek op! Dit keer laat ik je graag Wendy’s kussen zien. Het patroon staat in het boek ‘The spring collection’ van Wendy van Delden.

Inmiddels weet denk ik iedereen wel dat mijn lievelingskleur blauw is. Vooral hemelsblauw trekt altijd mijn aandacht. Het zal daarom geen verassing zijn dat de accentblauw in ons interieur ook blauw is. We hebben nieuwe banken en nieuwe kussens kunnen dan natuurlijk niet uitblijven. Alles begint dan natuurlijk met het kiezen van een wolletje.

Toen het boek ‘The spring collection’ uitkwam, was ik gelijk verliefd op Wendy’s kussen. Een eenvoudig, tomeloos haken patroon. Toch heeft het een chique uitstraling door de structuur en het schulprandje. Voor het garen heb ik mijn oog laten vallen op Cloud Blue (1019) van Stylecraft special DK. Samen met haaknaald is 4 mm zijn de twee bollen in dit kussen veranderd en ik moet eerlijk zeggen dat ik er heel blij mee ben.

Ik vind het persoonlijk altijd fijn als ik de kussenhoezen kan wassen. In het originele patroon waren de twee lappen aan elkaar gehaakt en kan het binnenkussen er niet uit. Zelf heb ik de boel dus weer een eigen draai gegeven, want als ik iets in mijn hoofd heb… haha! Tot driekwart haakte ik de twee lappen aan elkaar. Daar haakte ik dus door allebei de lappen. Voor het laatste gedeelte (de bovenkant) haakte ik slecht door รฉรฉn van de twee delen. Hierdoor blijft er gedeelte open om het binnenkussen erin te doen, maar ook er later uit te halen. Doordat ik wel haakte op het voorste lapje loopt de rand mooi door.

Met vier van onze ‘Haakhelden’-knoopjes sluit mijn kussen. Persoonlijk vind ik het de lichte houtkleur heel goed passen bij het hemelsblauw van het kussen. De steken van het schulprandje dienen bij mij dus ook als knoopsgat. Mocht er onverwachts een vlek op komen, is de wasmachine geduldig, haha!

Het kussen is zonder randje 40 bij 40 centimeter. Op onze zwarte banken ‘knalt’ het hemelsblauw er echt uit en is Wendy’s kussen een echte eyecatcher.

Wat is jouw favoriete kleur? Ik zou het leuk vinden als je het hieronder in de reacties laat weten! ๐Ÿ™‚

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Sharina #54 – Wendy’s kussen”

 1. Hey Shrina,
  Wat een mooi kussen. De kleur is geweldig. Ik heb niet een speciale kleur die ik het mooiste vind, ik vind bijna elke kleur mooi. Deze winter vind ik okergeel wel ontzettend mooi :-).
  Fijn weekend alvast.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Hi Emily,
   Dankjewel voor je lieve reactie! ๐Ÿ’™ Wat leuk dat je geen speciale of favoriete kleur hebt! Maar ik begrijp je keuze van okergeel heel goed, is ook een prachtige kleur!๐Ÿ˜„
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s