Review

Review: Phildar Beaugency

Wij vinden het altijd heerlijk om in een winkel de wolletjes te kunnen voelen en de kleuren goed te kunnen zien. Vandaag vertelt Haakheld Sharina wat zij vindt van de Beaugency bollen van Phildar!

Ik heb ik al met heel wat Phildar garens gehaakt in de tijd dat ik haak. Toch kende ik de Beaugency nog niet. In mijn Mystery Blanket pakket zaten acht van deze pluizige bollen in vier verschillende kleuren. Het trok gelijk mijn aandacht. Inmiddels heb ik meerdere lapjes voor de deken ermee gehaakt en wil ik graag mijn mening over dit harige wolletje delen.

Algemene gegevens op het label

  • 55% polyamide/nylon – 25% acryl – 20% wol
  • Naalden: 5 mm
  • Gewicht: 50 gram
  • Looplengte: ongeveer 86 meter
  • Wasbaar tot 30 graden

Eerste indruk

Ik weet nog precies wat ik dacht toen ik dit garen uit mijn Mystery Blanket tas haalde: wow, wat zacht! Elke keer als ik een bolletje aanraak, denk ik weer hetzelfde. Als je de begindraad uit de bol trekt, vallen mij er direct een aantal dingen op. De basis van de draad bestaat uit een wat dikkere acryldraad. Daaromheen zit een draadje gedraaid in een iets donkerde tint waar vele lange, dunne ‘haren’ aan zitten.

De zachtheid van dit garen zit vooral in de haren. Je zou kunnen zeggen dat dit een soort pluisgaren is. Ik weet dat er heel veel mensen zijn die niet graag met pluisgarens zoals Phildar Douce en Scheepjes Softy haken. Je ziet de steken niet en je moet zoeken naar je lusje als de draad van je naald schiet.

Hoe haakt het?

Het eerste dat ik met Beaugency haakte, was een lapje met alleen vasten. Het haakte heel fijn en je zag nog steeds heel goed de steken door de dunne haren heen. Het eindresultaat van dit lapje had een soort ‘blur’ van haren over het haakwerk, maar het was echt prachtig. Je kunt het effect goed zien op de onderstaande foto’s.

Het fotograferen van dit garen of haakwerk met dit garen is wel een dingetje. Ik krijg het niet goed en mooi scherp in beeld. Sorry daarvoor! Dat gezegd hebbende, terug naar het effect dat het geeft. Later heb ik voor de CAL ook nopjes gehaakt met Beaugancy. Ik moet eerlijk zeggen dat dit toch ook weer een heel gaaf effect geeft. Dat wazige, zachte effect dat over het haakwerk ligt, vind ik zo mooi!

Conclusie Phildar Beaugency

De draad glijdt soepel door de hand en ik vind het een genot om met dit wolletje te haken. Een haakwerk uithalen is overigens wel echt een ramp. De haren gaan toch een beetje in elkaar klitten. Vooral de lossenketting uithalen, lukte bij niet. Toen heb ik de draad gewoon afgeknipt.

Ik denk dat dit garen ook een goed alternatief is voor bijvoorbeeld mensen die Scheepjes Sweetheart Soft lastig vinden om te haken. De draad is weliswaar iets dunner, maar je kunt de steken heel goed zien. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat het ook zou werken voor amigurumi’s als je bijvoorbeeld haaknaald 4 mm zou pakken voor een dichte structuur.

De kleuren in mijn Mystery Blanket pakket: Naturel (0111), Glacier (0033), Souris (101) en Craie (0026).

Prijs en kleuren

In totaal zijn er 21 kleuren beschikbaar. Zowel felle kleuren zoals okergeel en een knalroze als wat meer een perzik pastel tint. Let er wel op dat er ‘slechts’ 86 meter looplengte op een bol zit en het zeker geen goedkoop garen is. Je betaalt zo’n €4,95 per bol en dat is toch wel aan de hoge kant.

Ik wil hier overigens wel even een soort disclaimer bij plaatsen.Ik kan mij echter voorstellen dat er mensen zijn die dit niet willen of kunnen betalen.Persoonlijk zou ik het geld zeker sparen als ik een groter project met dit garen wil haken. Ik ben er oprecht enthousiast over en het neemt plaats in mijn top 10 van favoriete garens. Maar eerlijk is eerlijk, ook ik vind het een best wel een prijzig bolletje.

Verkoop

Je kunt dit garen onder andere kopen bij:

Wat heb jij gehaakt of zou je willen haken van Phildar Beaugency?

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

3 gedachten over “Review: Phildar Beaugency”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s