Nieuws

Scheepjes Colour Pack Cahlista

Van Scheepjes hebben we deze enorme doos vol met bolletjes Cahlista mogen ontvangen. Wat een feestje toen het Cahlista Colour Pack binnenkwam. Aangezien het pakket nu verkrijgbaar is, wilt Haakheld Sharina je graag iets meer over vertellen.

Het Cahlista garen is alweer een paar maanden uit. Het is een honderd procent katoenen garen dat geschikt is voor naalden 4,5 tot 5 mm. Ook de colour packs bestaan al langer. Zo kwam er eerder een variant uit met het Catona garen en later volgde de editie met Stonewashed en Riverwashed bolletjes.

Het idee

In zo’n doos zitten alle kleuren uit de garenlijn. Zo ook bij het colour pack met Cahlista. Bij het pakket ontvingen wij ook een persbericht. Hierin schrijft Scheepjes: “Waarom een vensterdoos met mini’s introduceren? Gewoon omdat het mooi is om naar te kijken?! Dat is niet de enige reden. Dit pakket is ideaal voor het kiezen van de kleuren voor je volgende project en perfect voor kleine veelkleurige projecten.”

Time to play

In de doos zitten alle 109 kleuren uitgevoerd in 15 grams bolletjes. Dat betekent dat er ongeveer 25,5 meter op één bolletje zit. Toen ik de doos voor mijn neus had, vond ik het gewoon bijna zonde om het open te maken en alle kleuren te bekijken. Gelukkig moedigde Scheepjes me in hun persbericht nog aan. Onderaan de brief zeggen ze nog: “Time to play!” Nou dat laat ik mij dan geen twee keer zeggen, haha!

Dikkere garens

Ik heb nog niet met het garen gewerkt, maar ik ben ontzettend blij dat Scheepjes nu ook dit garen heeft uitgebracht. Op dit moment zie je in de haakwereld veel dikkere garens en ik denk dat dat ook nog wel even zo blijft. Ik was blij verrast toen het Cahlista uitkwam, maar helaas ben ik nog niet in de gelegenheid geweest om het te testen. Nu heb ik het eindelijk in mijn handen gehad en het voelt prettig aan. De eerste indruk is in ieder geval goed.

Over Scheepjes Cahlista

In het persbericht staat dat de naam ‘bijzonder mooi’ betekent. Het garen bestaat honderd procent uit niet-gemerceriseerd katoen. Het garen zou de perfecte twijning moeten hebben waardoor het niet splijt en toch soepel valt.

Door de vlam

Daarnaast schrijft het Scheepjesteam dat het garen ‘double gassed’ is. Gelukkig geven ze zelf een uitleg, want ik had er nog nooit van gehoord, haha! Dat zou betekenen dat de draad twee keer door een vlam is geleid. Nou hoor ik je denken: wat is daar de toegevoegde waarde van? Ook daar geven ze antwoord op: “Deze behandeling moet ervoor zorgen dat eventuele overtollige katoenresten van de draad worden weggehaald.”

Hierboven worden verschillende punten genoemd die mijn wollige haakhart sneller doen kloppen. Ik ben daardoor ook zeer benieuwd hoe het haakt. Het zou namelijk over mijn haaknaald moeten glijden. Maar ik ben ook benieuwd of het ook echt niet splijt.

Verkoop Cahlista Colour Pack

Op dit moment is het Colour Pack al verkrijgbaar. De verkoopprijs is €92,-. Zeker een hoop geld, maar je krijgt er in totaal ook zo’n 2770 meter garen voor in alle denkbare kleuren. Ik weet dat Renske (Renske Creatief) bezig is met een omslagdoek met alle kleuren Cahlista. Ze schrijft regelmatig een update op haar blog. Als je op de link klikt, kom je op een blogbericht terecht waar ze in een video ook uitlegt hoe ze de sjaal haakt.

Heb jij Scheepjes Cahlista al eens gebruikt? Laat dan zeker je ervaring hieronder achter. Ik vind het altijd leuk om jullie reacties te lezen 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s