Bezige vingers

De bezige vingers Monique #64 – De ruiten deken met de C2C techniek

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de Haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze week laat Monique haar werkje zien: De Ruitendeken, ontwerp van Lisanne (www.draadenpraat.nl) uit haar boek ‘Happy Living’.

In mijn vorige blog vertelde ik al dat er inmiddels een derde project klaar was uit het gave boek ‘Happy Living’ van Lisanne. De ruiten deken in de C2C techniek, oftewel de corner-2-corner techniek. Dat was een haaktechniek die al een hele tijd hoog op mijn to-do lijst stond. Dus dacht ik: nú wil ik deze te gekke deken gaan haken, want ook de ruiten spraken mij enorm aan toen ik de prachtige foto’s in het boek zag staan.

Stylecraft DK

Voor de deken besloot ik het garen Stylecraft DK aan te schaffen, omdat ik graag met acryl haak voor dekens en omdat ik graag met deze grootte van haaknaald werk, namelijk 3.5 mm. Maar dan de vraag: “Hoe haak je de corner to corner?” Youtube brengt in vele gevallen de oplossing bij mij, omdat ik het beter snap van het zien haken en dan vanuit een boek de techniek te moeten lezen, haha! Maar in dit geval maakte iok Youtube mij niet gelijk blij. Maar áls je het eenmaal door hebt ( duurde even hoor mij bij haha!), dán heb je ineens de smaakte te pakken en werkte het bij mij zeer verslavend! Ik kon en wilde niet meer stoppen 🙂

Kleurkeuze

Doordat je steeds vier lappen haakt van elke kleurcombinatie, ontstaat er een ruit. In totaal heb ik dus 16 lapjes gehaakt in de volgende kleurrn:

  • Stylecraft DK Graphite kleur nummer 1063
  • Stylecraft DK Peach kleur nummer 1836
  • Stylecraft DK Cream kleur nummer 1005
  • Stylecraft DK Duck Egg kleur nummer 1820

De lapjes heb ik, zoals ook in boek staat aangegeven, met vasten aan elkaar gehaakt.

Resultaat

In tegenstelling tot de andere dekens die ik tot nu gehaakt heb, is deze deken vierkant. In totaal is bij mij nu 1.25 x 1.25 cm. Dit formaat vind ik tijdens dit jaargetijde ook erg fijn voor frisse zomeravonden in de tuin. En de techniek C2C ga ik zeer zeker nog vaker haken, want het is leuk en zeer ontspannend om deze steek te haken!

Heb jij deze haaktechniek weleens gebruikt? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

4 gedachten over “De bezige vingers Monique #64 – De ruiten deken met de C2C techniek”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s