Bezige vingers

De bezige vingers Monique #66 – Forrest Valley Shawl

Deze week vertel ik jullie in deze ‘bezige vingers van Monique’ over de blauwe omslagdoek, die Haakheld Sharina al eerder liet zien op onze Facebookpagina, de Scheepjes sjaal ‘Forrest Valley Shawl’. Je moet er nu nog niet aan denken om te moeten dragen met de hitte :), terwijl ik dit blog aan het typen ben, doet mijn ventilator goed zijn best, haha!

Ondanks de vele zonuren die we al te pakken hebben en er zelfs sprake is van droogte, kan het zomaar zijn dat het weer omslaat. Tenslotte weet je het nooit in ons kikkerlandje. Maar er is nog een reden waarom ik deze omslagdoek haakte. Ik zal het jullie uitleggen.

Het weer

Jullie weten inmiddels dat Haakheld Sharina gaat trouwen. Haar prachtige bruidsjurk laten we ook hier de revue nog passeren. Maar de vraag is en blijft: wat voor weer wordt het die dag? Is het mooi en warm, dan is er weinig reden tot klagen. Maar zoals je soms nu ook merkt, kan het in de avonduren best flink afkoelen. Zeker als het feest een terras heeft dat aan het water ligt of als je in de late uurtjes naar huis gaat. Zo ontstond dus het idee van Sharina om iets om kunnen slaan.

En voor wat voor kleur ga je dan?

In eerste instantie riep ik wit of offwhite. Maar qua kleur moet je oppassen dat het één met het ander niet vuil maakt. Je hebt immers te maken met verschillende materialen. Omdat ze het ook zonde vond om de omslagdoek maar eenmalig te dragen én haar lievelingskleur blauw is, was de keuze snel gemaakt. Blauw is, zo is ons verteld, ook die van trouw. Nou mooier kan je het niet hebben dan toch? Haha!

Tijd

Dé vraag die er direct achteraan kwam was: “Mam, zou jij die sjaal dan willen haken”?. Want jij hebt meer tijd dan ik, haha! Heel enthousiast begon ik er gelijk aan, na ons bezoekje aan Pera en Pasha. Waar we altijd naar toe gaan om even gezellig te kletsen, wolletjes te voelen en/of te kopen. Het patroon is van Scheepjes, uitgegeven in een patroonboekje. Bij het zien van de foto leek het mij geen moeilijk patroon. Echter bij het zien van de tekst in het boekje duizelde het toch wel in mijn hoofd. Ik hou ontzettend van duidelijk geschreven patronen en bij teveel tekst haak ik al op voorhand af. Hóe leuk of graag ik ook iets wil haken. Sharina bood echter de oplossing door de ‘herhalingen’ voor mij uit te schrijven 🙂 waarin ik in afzienbare tijd de omslagdoek voor haar haakte.

Steeds enthousiaster

Elke keer als je binnen kwam bij mij werd ze steeds enthousiaster als ze mijn vorderingen zag. Dat gaf mij extra stimulans om de omsagdoek zo snel mogelijk af te haken. Ondanks dat ik een enorme fan ben van Scheepjes wolletjes, konden wij dit keer niet ‘haar’ kleur blauw vinden. Durable had deze kleur wel. Ik had er zelf ook al meer mee gehaakt en ook dit wolletje is inmiddels één van mijn favoriete garens.

Resultaat met deze kleuren

We hebben gebruikt gemaakt van de volgende kleuren:

  • Durbale cosy fine Navy (321) – twee bollen
  • Durbale cosy fine White (310) – twee bollen
  • Durable cosy fine Baby blue (2124) – zes bollen
  • Durable cosy fine Jeans (370) – één bol

Ik heb de omslagdoek gehaakt met haaknaald 4,5 mm. Ik ben best blij met het resultaat in deze kleurencombinatie. Het is te hopen dat ze de omslagdoek op de trouwdag helemaal niet nodig heeft, haha!

Heb jij ook een lievelingskleur en gebruik je die veel? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

Een gedachte over “De bezige vingers Monique #66 – Forrest Valley Shawl”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s