Nieuws

Negen haakboeken die binnenkort verschijnen

We hebben weer een hele lijst verzameld van boeken die je binnenkort kunt verwachten. Om precies te zijn: 9 boeken die nog uit gaan komen. Er zitten allerlei type projecten bij; van amigurumi’s tot sjaal en meer! Lees je mee?


Bron afbeelding: Wolplein.nl

Bookies in love

Bookies zijn boekenleggers die bedacht zijn door Jonas Matthies. Het tweede boek met 17 patronen zal in het teken staan van ‘in love’. Het boek komt op 5 februari uit en is onder andere te reserveren via Wolplein.


Bron: Cutedutch.nl

Slaapvriendjes haken

Op de Handwerkbeurs in Zwollen (14 t/m 17 februari) zal CuteDutch het nieuwste boek lanceren. Het thema is dit keer ‘slaapvriendjes’. Ontwerpster Stefanie heeft niet alleen verschillende lieve vriendjes bedacht, maar ook andere accessoires ontworpen zoals beddengoed en een slaapzak. De garenpakketten en het boek zijn via haar eigen webshop al te bestellen als pre-order. Via deze link kom je op het overzicht met alles ‘slaapvriendjes’.


Bron afbeelding: Facebookpagina Amigurumi Patterns.net

Zoomigurumi 8

Op 20 februari zal alweer het achtste deel van de Zoomigurumi boekenreeks verschijnen. De boeken worden samengesteld door Joke Vermeiren. De dieren zijn allemaal van verschillende ontwerpen vanuit de hele wereld. Dat zal in dit deel niet anders zijn. Rond 20 februari zal het boek uitkomen. Via deze link kun je alvast een exemplaar reserveren bij Bol.com. Daar is overigens een andere cover te zien dan op het plaatje hierboven.


Bron afbeelding: Bruna.nl

Christels speelgoed

Bijna iedere amigurumi liefhebbers kent Christel Krukkert wel. Inmiddels heeft ze al behoorlijk wat boeken op haar naam staan, maar op 26 februari zal haar nieuwste boek schrijnen. Dit keer kun je speelgoed haken. Volgens de preview kun je poppen en kleertjes haken, maar ook een hele kegelset. Ook een speelkasteel zal in het boek beschreven staan. Tot slot lezen we in de preview ook over de stapelprins en stapelprinces. Zo te lezen wordt het een boek voor zowel jongens- als meisjes speelgoed met een grote variatie. ‘Christels speelgoed’ is onder andere alvast te reserveren bij Bruna.nl.


Bron afbeelding: Bol.com

Baby speelgoed haken

Ontwerper Rosanne Briggeman (Knufl) komt met een tweede boek dat zich volledig richt op babyspeelgoed. Niet alleen leuk als je een kraamcadeau wilt haken, maar ook als (aankomende) ouder of oma natuurlijk. Er zullen onder andere rammelaars, mobiles, speenkoorden en wagenspanners in staan. Het boek komt rond 26 februari uit en is te reserveren via Bol.com.


The summer collection van Wendy

Het eerste boek van Wendy van Delden ging als een trein. De afgelopen maanden gaf ze veel aanvullende workshops naar aanleiding van het boek ‘The spring collection’. Ondanks deze koude dagen kunnen we alvast uitkijken naar het tweede boek dat ‘The summer collection’ gaat heten.

Er zullen 20 patronen (geschreven en diagrammen) in komen volgens Wendy haar Keep it Simple methode. Het boek kun je, met pre-order cadeautje, alvast bestellen in de webshop van de ontwerpster zelf. De gereserveerde exemplaren worden rond 24 maart verzonden.


Bron afbeelding: Wolplein.nl

Superzachte knuffels van Eleonore en Maurice

Wij kenden dit ontwerpduo nog niet, maar we zagen de aankondiging voorbij komen bij Wolplein. De stijl van de knuffels is moeilijk te beschrijven, maar het ziet er super schattig uit. Hier en daar wordt er ook stof gebruikt voor accenten waardoor het er nog snoeziger uit gaat zien. Wij zijn heel erg benieuwd! Het boek kun je hier reserveren bij Wolplein en zal rond 27 maart worden verzonden.


Pica Pau in het Nederlands

Het Engelstalige boek is al een tijdje verkrijgbaar. Online zagen we tal van deze lieve diertjes al verschijnen. Haakheld Sharina haakte uit het Engelse boek eenhoorn Robin. Toch zagen veel haaksters het niet zitten zich te wagen aan deze patronen en de vraag naar een Nederlandse editie was dan ook groot. Goed nieuws! Het boek krijgt een Nederlandse vertaling! De verkooppunten verwachten rond 18 april het boek uit te kunnen leveren. Je kunt in veel webshops al een exemplaar reserveren, zoals hier via Hobbyshop-online.nl.


Bron afbeelding: Facebookpagina A la Sascha / Fotografie: Sterstijl styling & fotografie / Omslag ontwerp: Sigrid Bliekendaal

Sjaals haken à la Sascha

Na het haken van knuffeldoekjes, kant en lappenpoppen komt Sascha nu met een boek dat volledig in het teken staat van sjaals. Het boek zou een mooie mix moeten worden van zowel eenvoudige als uitdagende patronen. Er zullen 20 ontwerpen in het boek komen die zowel een geschreven patroon als een diagram hebben. We hebben nog niet veel previews gezien, maar die zullen vast en zeker nog komen. Het boek wordt 30 april verwachten en is onder andere te reserveren via Bol.com.

 


Naar welk haakboek kijk jij het meeste uit of zijn er nog boeken die we hebben gemist? We zouden het leuk vinden als je het hieronder in de reacties met ons deelt! 😀

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina en Haakheld Monique

Advertentie

4 gedachten over “Negen haakboeken die binnenkort verschijnen”

 1. Zalig, die haakboeken. Zelf heb ik het zoomigurumi boek al liggen… Maar wel met een andere kaft.
  Fijne groetjes Sofie

  Like

  1. Hi Sofie,
   Ja inderdaad die andere kaft zie ik ook steeds! Ik las gisteravond al dat sommige verkooppunten ‘m al hebben gehad voor uitlevering. Super leuk dat jij het boek al in huis hebt! Wat is jouw eerste indruk? 😊

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s