Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #61 – Scandinavian Sloffen

Jaren terug beloofde ik mijn man om sokken of sloffen te haken voor hem. Tot dusver is daar nog niks van gekomen. Sorry! Op de KreaDoe ging ik langs de stand van de Haakfabriek en zag daar de Scandinavian Sloffen. Eindelijk ben ik mijn belofte nagekomen en heeft mijn man zijn gehaakte sloffen. Vandaag vertel ik je er meer over!

Er waren een aantal vaste combinaties waar ik uit kon kiezen. Het moesten absoluut geen ‘vrouwelijke’ kleurtjes worden, want anders zouden ze in een hoek belanden denk ik, haha! Daarom koos ik voor de zwart met okergele combinatie. Best mannelijk, toch? Het pakket bevat drie bollen Stonewashed XL. In mijn geval waren het deze kleuren:

 • 849 – Yellow Jasper
 • 843 – Black Onyx
 • 841 – Moon Stone

Ook zitten er twee leren labels in met daarop de tekst ‘Sloffies’ en natuurlijk het patroon. Mijn man heeft schoenmaat 45 en ik haak altijd erg strak. Daarom koos ik voor een grotere haaknaald, namelijk 5,5 mm voor de basis van de slof.

Ik was wel bang dat ik door de grotere naald te weinig garen zou hebben. Daarom heb ik steeds een deel van de eerste slof gehaakt en daarna dat gedeelte voor de tweede slof. Uiteindelijk was de basis klaar, maar had ik bijna niks van het zwarte en okergele garen meer over voor de rand.

Daarom heb ik het randje omhoog helemaal in het wit gehaakt met haaknaald 5 mm. In eerste instantie was ik begonnen met naald 5,5 mm, net zoals de rest van de slof, maar het randje ging enorm lubberen.

Het patroon is duidelijk uitgeschreven en ook geschikt voor de nog niet zo ervaren haker. Het om-en-om-haken met twee kleuren kan wellicht even lastig zijn, maar als je de slag te pakken hebt, ga je als een speer.

Het is geen patroon waar je weken mee bezig bent. Je gebruikt een best grove haaknaald dus met een paar avonden ben je wel klaar. Let op! De sloffies zijn erg verslavend en ik denk dat ik er nog wel meer ga haken, haha!

Ook Haakheld Monique heeft slofjes gehaakt. Toen mijn vader ze zag, vond hij dat ook wel wat, haha! Hij wilde liever blauw. Nou, dan gaan we dat regelen. Hieronder zie je het eindresultaat van Haakheld Monique in de kleuren Black Onyx, Moon Stone en Blue Apatite. Omdat zij los haakt heeft ze haaknaald 4.5 mm gebruikt voor maat 41. De lederen labels heeft ze los besteld.

Het haakpakket is HIER te bestellen bij de Haakfabriek. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. Als je bent besmet met het ‘sloffen virus’ en nog meer varianten wilt haken, kun je via deze link de leren ‘Sloffies’ labels ook los bestellen. Hoe handig!

Heb jij al eens sloffen of sokken gehaakt? Ik zou het erg leuk vinden als je het mij wilt delen in de reacties hieronder! 😘

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

8 gedachten over “De bezige vingers Sharina #61 – Scandinavian Sloffen”

  1. Hi Saakje,
   Wat leuk dat je geïnspireerd bent! Het patroon is een kooppatroon en is los te bestellen bij De Haakfabriek via deze link:
   https://www.dehaakfabriekwebshop.nl/a-57980732/haak-en-brei-patronen-de-haakfabriek/haakpatroon-scandinavian-sloffen/

   Maar ze heeft ook kant-en-klare pakketten. Hier is een handig overzicht: https://www.dehaakfabriekwebshop.nl/search/?search=Scandinavian+sloffen

   Bij de titel van het product zie je om welke kleuren het gaat 🤗

   Veel haakplezier!

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s