Bezige vingers

De bezige vingers Monique #71 – De tegeltjesdeken

Op deze Pinkstermaandag een ‘bezige vingers van Monique’ van een project waar ik op eerste Paasdag mee begon: De tegeltjesdeken. Een blokkendeken met een echt Hollands thema naar het (koop)patroon van Claire.

Het filet haken blijf ik erg leuk om te doen en vooral dit hollandse thema. Een fiets, een huisje, de haring, écht Hollandser kan het niet. Deze deken is in het origineel gehaakt van katoen, maar ik koos toch voor een acryl soort. Omdat ik pas met het garen Annell Rapido medium een babydeken had gehaakt, besloot ik hetzelfde garen te gaan gebruiken.

Keuze haaknaald

Dit blijft voor mij altijd een dingetje. Als ik het met katoen haakte, was 3,5 mm haaknaald té gaterig waardoor het patroon niet mooi tot zijn recht kwam. Neem ik 3 mm dan worden mijn lapjes weer een stuk kleiner dan in het voorbeeld waardoor je dan meer vierkanten moet haken. Het Rapido garen haakte ik met haaknaald 3.5 mm.

Garen

Voor het Rapido garen ging ik naar Rijsoord. Het winkeltje van Marianne verkoopt dit mooie garen. Met € 1,40 per bolletje vind ik het ook nog eens betaalbaar. Want vaak heb je veel garen nodig voor een deken en loopt het snel in de papieren ☺️ Prijs/kwaliteit is uitstekend van dit wolletjes. Het pluist en niet en is goed wasbaar.

Haken op bestelling

Het leuke was echter dat toen ik de wolletjes ging kopen, dat Marianne het ook zo’n leuke deken vond. Dat ze vroeg of ik hem dan voor haar wilde haken zodat ze hem in haar leuke winkeltje op kon hangen. Nou dat was een deal. Prachtig weer was het met de Paasdagen dus we begonnen gelijk met “haken in de zon”.

Rood, wit, blauw

Inmiddels is de deken al even klaar en heb ik hem afgeleverd bij Marianne. Een erg leuk project om te haken! Met het gebruik van deze kleuren is het echt een Hollandse deken geworden.

De kleuren die ik gebruikt zijn:

Annell Rapido medium, 50 gram

 • kleurnummer 3212
 • kleurnummer 3226
 • kleurnummer 3238
 • kleurnummer 3240
 • kleurnummer 3243
 • In totaal heb ik twaalf bollen gebruikt , waarvan zes bollen wit van de overige kleuren ieder twee bollen.

Eindresultaat

Wil je ook deze wolletjes kopen of het eindresultaat van deze tegeltjesdeken zelf zien? Het adres van Marianne’s Brei en haak boetiek is Rijsoordsestraat 30, Ridderkerk. Haar website vind je HIER.

Heb jij ook wel eens filet gehaakt? Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes,

Haakheld Monique

Advertentie

8 gedachten over “De bezige vingers Monique #71 – De tegeltjesdeken”

  1. Lief van je! Hollandser kon het niet hè.☺️.was erg leuk om te haken! Bedankt voor je berichtje Esther😘
   Lieve groetjes Monique

   Like

 1. Hey Monique,
  Wat een ontzettend mooie deken. En wat gaaf dat je die in opdracht mocht haken uiteindelijk. Echte hollandse kleurtjes.
  Fijne dinsdag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  Like

  1. Hoi Emily
   Ja leuk hè..zeker als het een opdracht is. was erg leuk om te haken.Dank je wel voor je berichtje én je compliment.😊
   Hoop dat jij ook weer snel kunt haken hoor🤗
   Lieve groetjes Monique

   Like

  1. Blijft leuk hè..soms inderdaad even opletten met tellen😃 Dank je wel Arja voir he berichtje & compliment!🤗
   Lieve groetjes Monique

   Like

 2. Ha Monique,
  Inmiddels heb ik je deken in t echt gezien! Wat een mooi patroon en prachtige frisse kleuren! En ja, ook nog voor een mooi prijsje! Top!

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s