Bezige vingers

De bezige vingers Monique #75 – Knuffelpopjes/doekjes

In deze ‘Bezige vingers van Monique’ laat ik jullie het resultaat zien van een patroon wat al héél lang op mijn te lange to-do lijst stond 🙂 Het knuffelpopje is een ontwerp van De Ligny Creations. Je kunt het gratis patroon HIER vinden.

Waarom..

Waarom heb ik ‘m dan nu eindelijk gehaakt? Hoor het jullie bijna zeggen terwijl ik achter mijn laptop zit, haha! Omdat ik een ander patroon zocht in onze ordners (die ik in de vakantie nodig eens moet gaan sorteren) en toen kwam ik dit patroon weer eens tegen. Daarom, haha!

Ik heb gelijk een katoentje uit de voorraadkast getrokken en buiten in het zonnetje begonnen 🙂 Daar heb ik ‘m niet afgemaakt, maar wel binnen bij de ventilator. Want wat was het warm hè lieve mensen? Mij een beetje teveel van het goede. Maar verder klaag ik niet hoor, haha!

Katoen

Of ik nu met katoen of met acryl haak, maakt mij persoonlijk niet zoveel uit. Wat ik wel fijn vind, is kleinere projecten die snel klaar zijn. En als dat dan ook nog eens een leuk en lief resultaat oplevert, geeft dat enorme voldoening. Herkenbaar? Dat was ook zo met dit leuke knuffelpopje/doekje voor de allerkleinsten. Veilig want er zitten geen veiligheidsoogjes aan, maar wel een leuke bijtring. Deze kun je er ook gemakkelijk afhalen om het knuffelpopje/doekje te wassen.

Een tweede

Je kunt het al zien op de foto’s. Ik haakte gelijk een tweede exemplaar. Dit keer in het roze.

Op bovenstaande foto kun je zien wat ik altijd bij de hand heb liggen terwijl ik haak. Helemaal links een meetlint. Dit is een haakpakketje te koop bij de Haakfabriek. Het doosjes met de tekst ‘treads’ kocht ik bij Cutedutch net als het roze schaartje en de bijtringen. Ik heb heel veel haaknaalden maar het liefst haak ik met Knitpro waves. Van sommige nummers heb ik zelfs dubbele haaknaalden, omdat ze altijd wel ergens bij een project liggen wat nog niet af is, haha!

Zien jullie de flamingo steekmarkeerder? Die zat bij een YLA Crochet box. En dan tot slot zien jullie ook nog de ‘1-gaats’ perforator heb ik onlangs aangeschaft bij 123 inkt.nl. Heel makkelijk om een gaatje te prikken in de wikkel om vervolgens het draadje er aan vast te maken van desbetreffende kleur. Super handig vind ik zelf. Ik raak namelijk nog wel eens ‘de draad kwijt’, wat betreft de kleurnummers als ik met diversen kleuren, wolletjes en projecten bezig ben.

Resultaat

Het zal zeker niet bij deze twee schattige popjes blijven. Ik heb haaknaald 2,5 mm gebruikt met mijn losse hand van haken. Dit is het garen dat ik gebruikt heb:

  • Voor het groene knuffelpopje/doekje: Mr Cey cotton kleurnummer 08
  • Voor het roze knuffelpopje/doekje : Capri van Katia kleurnummer 82121

Zou jij dit knuffelpopje/doekje ook haken of misschien heb je dit al gedaan. Ik zou het leuk vinden als je het mij laat weten in de reacties hieronder! 🙂

Lieve groetjes

Haakheld Monique

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s