Bezige vingers, Nieuws

Pre Summer CAL: De laatste twee schatjes

Begin mei werd de Pre Summer CAL afgetrapt met een feestje bij CuteDutch. We moesten nog wat puntjes op de ‘i’ zetten en zijn toen met blog vakantie gegaan. Inmiddels is het (bijna) een after summer party, haha! Vandaag laten we je graag de laatste twee ontwerpen zien!

Het eerste deel en de gratis patronen

Als je het eerste blogbericht gemist hebt, kun je deze hier teruglezen. Alle patronen zijn gratis beschikbaar en uiteraard zullen we daar een link van plaatsen. CuteDutch heeft losse haakpakketten van elke amigurumi. Aangezien de CAL in mei begon, weten we niet of alles nog voorradig is. Neem daarvoor contact op met CuteDutch.

Bij elk ontwerp zullen we een directe link plaatsen naar het haakpakket waar ook het patroon te vinden is. Onder het kopje ‘Zelf toevoegen’ staat steeds een link naar het patroon.

Alles weer back to normal

Er heeft even een tijd tussen deel 1 en dit deel gezeten. Haakheld Sharina moest nog wat puntjes op de ‘i’ zetten met vlinder Viola. Maar we zijn er natuurlijk ook een maandje tussenuit geweest. Nu alles weer ‘back to normal’ is, willen we graag nog heel even in zomerse sferen blijven met deze zomerse CAL.

De zonnebloem

Jessica Harmsma heeft een grote, fluffy zonnebloem ontworpen met twee schattige bijtjes erop. Voor nu hadden we besloten alleen de twee lieve bijtjes te haken. Haakheld Monique heeft een vrij losse hand van haken. Ondanks de kleinere haaknaald van 1,5 mm zijn de bijtjes toch nog iets groter uitgevallen dan het origineel. Maar ze zijn wel super schattig!

Het patroon van de gehele zonnebloem en de twee bijtjes vind je HIER.

Vlinder Viola

Voor de CAL heeft Stefanie zelf, eigenaresse van CuteDutch, natuurlijk ook een ontwerp gemaakt. Vlinder Viola was tevens het laatste deel van de CAL. Natuurlijk mocht pluisgaren niet ontbreken, haha! Viola heeft zachte roze haartjes, van Schachenmayer Lenja Soft, en ook op de rug loopt het haar verder. Ik heb echter een kleine aanpassing gedaan.

Je haakt eigenlijk het haar van het hoofd en de rug in één stuk, maar ik heb het haar los gehaakt. Ik heb eerst de vleugels op het lijf geplaatst en daarna eroverheen het rughaar vast gemaakt. Hierdoor zie je de aanhechting niet, maar het lijkt ook alsof de vleugels als het ware uit het lijf komen.

Met zwart naaigaren, zoals ook in het patroon is aangegeven, heb ik het mondje en de wenkbrauwen geborduurd. Uiteraard maakte ik Viola af met de speciale knoop die bij de CAL hoort.

Het patroon vind je HIER. Ook is er een bijtjes variant van Viola met gele accenten. Ook echt onwijs schattig! Benieuwd hoe die eruit ziet? Kijk dan HIER.

Dat waren alweer de laatste twee ontwerpen van de Pre Summer CAL van CuteDutch. Hieronder nog even een overzicht van alle beestjes!


Heb jij meegehaakt of wil je nog een van de ontwerpen maken? We vinden het super leuk als je het met ons deelt in de reacties hier beneden! 🤗

Lieve groetjes,

Sharina en Monique

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s