Bezige vingers

Bezige Vingers Sharina #70 – Franse Bulldog Luna

Soms heb je van die projecten die echt een eeuwigheid wachten om afgemaakt te worden. Ook ik maak mij hier soms schuldig aan. Dat was met dit sokkenwol hondje ook het geval, oeps! Maar hij is af en vandaag vertel ik je graag meer over!

Arme Luna, wat heeft ‘ie lang moeten wachten. En daarmee bedoel ik ook echt LANG. Het was namelijk op de KreaDoe van 2018 dat ik het garenpakket kocht voor de Franse Bulldog. Eind van dat jaar was ik begonnen met haken. Zelfs op Oud&Nieuw had ik het project mee om heel de avond aan te kunnen werken. Ergens in 2019 is Luna in een tas in de kast beland. En waarom? Ik zou het je niet kunnen vertellen, haha!

Nog vier onderdelen…

Vorig weekend had ik zin om aan een van de andere hondjes te beginnen. Op die bewuste KreaDoe kocht ik namelijk nog een pakket. Op zoek in de kast kwam ik de projecttas met Luna weer tegen. Wat had ik al veel onderdelen gehaakt. Heel zielig lagen ze in die tas. Zelfs tegenover mezelf schaamde ik me hiervoor, haha!

Het koppie, nog zonder enige andere onderdelen, staarde me zielig aan. Dus besloot ik om eerst maar eens dit haakwerkje af te maken. Ik moest letterlijk nog 4 dingen haken. De twee binnenkanten van de oren, de staart en het sjaaltje.En natuurlijk moesten alle onderdelen nog in elkaar worden gezet.

Materialen

Alle bollen, accessoires en zelfs de haaknaald zat bij elkaar in de tas. Wel zo fijn, want ik had de maat 1,75 mm anders echt niet meer geweten. Zolang was het geleden, haha! Zoals ik eerder schreef, heb ik een compleet garenpakket gekocht. De kleuren heb ik hieronder nog even op een rijtje gezet. Verder zat in het pakket ook de oogjes, de neus en alles voor de accessoires (halsband, sjaaltje e.d.).

 • Lang Yarns Jawoll wit 001
 • Lang Yarns Jawoll zwart 004
 • Lang Yarns Jawoll roze 109
 • Lang Yarns Jawoll rood 060

Een sjaal voor de koud

In het boek staan alle accessoires zoals de halsband los beschreven. Ik heb altijd dat driehoekige sjaaltje zo schattig gevonden. Dus die moest het worden! Daarnaast staat ook beschreven hoe je de sjaal kunt versieren met borduursels en applicaties.

Maar toen ik daarmee bezig was, vond ik een effen exemplaar toch leuker. Dus haalde ik alles er weer af en heb ik het sjaaltje zo gelaten. Behalve de drukknoopjes aan de achterkant. Die ik heb ik erop gezet zodat je het sjaaltje er makkelijk af kan halen.

Achteraf vind ik het super jammer dat ‘ie er zolang heeft gelegen. Wat is het een schatje! Maar daarnaast voelt het ook goed om een onafgemaakt project uit de kast te hebben.


Heb jij af en toe of regelmatig projecten die voor jaren de kast in verdwijnen? En maak je het later dan nog af? Ik ben heel benieuwd! Laat het me hieronder in de reacties weten!

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

4 gedachten over “Bezige Vingers Sharina #70 – Franse Bulldog Luna”

 1. Hoi Sharina,
  Het is wel een schatje geworden. Als ik dit zie, gaan mijn vingers weer jeuken om aan de slag te gaan. Wat onafgemaakt werk betreft: bergen heb ik er van liggen. Maar bij mij is het meer breiwerk. Stapels panden, mouwen, enz. ☹️ en dat komt, omdat ik een enorme hekel heb aan het in elkaar zetten.
  Hartelijke groetjes, Cecile.

  Like

  1. Hi Cecile,
   Dankjewel 😘 Ben je niet meer aan de haak of aan het breien?
   Ik kan die stapel wel begrijpen. Vooral als het er eenmaal ligt, dan pak je het niet snel om in elkaar te zetten. Heel herkenbaar, maar wie weet komen de projecten nog eens uit de kast! 😊
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 2. Hey Sharina,
  Wat een schattige bulldog is het geworden zeg. Te leuk gewoon. Ik herken het zeker, van dat soort projecten heb ik ook nog liggen haha. Wat een leuk sjaaltje heeft je bulldog om. Heel schattig.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  Like

  1. Hi Emily,

   Dankjewel 😘 Ohhh gelukkig ben ik dan niet de enige 😅 Ik kan me zelfs dan een beetje schuldig voelen tegenover zo’n haakwerkje, zeker als het een gezicht heeft 🤣🙈

   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s