Bezige vingers

Bezige Vingers Sharina #71 – Winters kraamcadeau

Haken voor baby’s en kinderen is onwijs leuk. Alles is zo enorm schattig! Je snapt wel dat ik helemaal los ging toen een vriendin in verwachting was en natuurlijk moest er, nu de kleine geboren is, ook een gepast kraamcadeau komen.

Voor de babyshower heb ik enige tijd geleden een luiermandje en octopus rammelaar gehaakt. De toen nog aanstaande ouders vonden het helemaal fantastisch. Nu hun kleine geboren is, kon ik het niet laten om nog iets te haken. Aangezien het toen nog volop winter was, heb ik een warm setje gemaakt.

December wanten

Het eerste dat ik haakte, waren babywantjes. Ik heb hiervoor het kooppatroon van A la Sascha gebruikt. Gelukkig zitten hier ook afmetingen bij, want ik ben hier helemaal niet in thuis, haha! Ik ben voor de kleinste maat gegaan: 0 tot 1 jaar. Zo heeft de kleine er hopelijk ook komende winter nog plezier van.

De wanten worden gemaakt van sokkenwol met haaknaald 3,5 mm. Ik heb ervoor gekozen om ze iets stoerder te maken en twee kleuren te gebruiken, beide van Durable Soqs. De basiskleur is Charcoal (2236) en het boord haakte ik van Phantom (412).

Bijpassende December muts

Niet veel later kwam Sascha met het patroon voor een bijpassende December muts. Dat was zo’n gevalletje van: gezien, gekocht, gehaakt, haha! Ik had van beide kleuren één bol, maar er zat nog genoeg op om de muts te haken. Gelukkig, want nu kon ik er dus echt een set van maken! Overigens lopen de maten van de December muts iets anders dan de wanten. Maar ook hier ben ik gewoon voor de kleinste maat gegaan: 0 tot 6 maanden.

Een compleet kraamcadeau

Ik wilde er nog wat extra’s bij om het ook op een leuke manier te kunnen geven. Ik ben gek op van die koffertjes en was echt op slag verliefd op dit kinderkoffertje met vrolijke dieren van VanZus.nl. Ik heb dus de naam van de babyboy erop laten drukken om het echt persoonlijk te maken. Echt zo schattig!

Onderin het koffertje heb ik wat vloeipapier opgepropt. Daarna legde ik de wantjes en de muts erin. Op een giftlabel schreef ik nog de maten en daarna pakte ik het in transparant folie in. Het zag er zo ook echt heel feestelijk uit! Toen ik op kraamvisite ging, was het ijzig koud en kwam de winterse set nog goed van pas. De reactie van de ouders? Een en al dankbaarheid! Ze vonden het zo gaaf!

Warme haarband voor de mama

Maar dat was nog niet alles! Aangezien de kersverse mama ook net jarig was geweest, had ik voor haar ook een cadeautje apart. Een winters relaxpakket met onder andere een maskertje, warme chocomel met slagroom en een geurkaars. Als extraatje haakte ik voor haar een een warme hoofdband. Op dat moment was het nog mega koud dus vond ik het wel een leuke extra toevoeging.

Ik gebruikte haaknaald 5 mm en één bol Originals Wool 85 van Schachenmayr in een zand/taupe kleur: 00204. Het is een gratis haakpatroon van Martine de Regt: de Super Easy Haarband. Ook hier werd weer super enthousiast op gereageerd! Het is altijd zo fijn om te zien dat mensen het oprecht leuk vinden wat je maakt. Kortom: een mega geslaagd kraam- en verjaardagscadeau!


Wat haak jij zoal als cadeau voor kraamvisite, verjaardag of andere gelegenheden? Ik zou het super leuk vinden als je het in de reacties hieronder deelt!

Lieve groetjes,

Haakheld Sharina

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s