Bezige vingers

De Bezige vingers Sharina #3 – Sjaals

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien.

 

BEZIGE VINGERS SHARINA 3

De afgelopen anderhalve week ben ik bezig geweest met tunisch haken onder de knie te krijgen. Dat blijkt nog iets moeilijker te zijn dan ik aanvankelijk dacht. Inmiddels heb ik ongeveer tien keer mijn proeflapje uitgehaald. Elke keer legde ik het weg uit frustratie (lees: ik gooide de wol door de kamer en liet het daar voor minstens twaalf uur liggen).

BEZIGE VINGERS SHARINA 2

Ik dacht dat ik het onder de knie had en was vol goede moed aan een sjaal begonnen. Ik had daarom ook meer steken opgezet. Eindelijk had ik ongeveer twintig centimeter gehaakt, maar na 10 centimeter liep het toch weer scheef.

Ik telde mijn steken, maar ik had nog steeds evenveel steken als aan het begin. Ik haakte wel losser sinds de laatste keer een stuk losser. Dus vanmiddag heb ik mijn beginnende sjaal opnieuw helemaal uitgehaald en de wol weer netjes op de bol gerold. Ik leg het even weg en probeer het morgen gewoon weer opnieuw.

BEZIGE VINGERS SHARINA 4

Ik probeerde dus een sjaal tunisch te haken, maar die sjaal is nu nog één lange draad Stylecraft Special DK, haha! De onderkant krulde enorm. Daarom probeerde ik om de drie toeren tunisch te haken, twee toeren vasten te haken. Daardoor zag het er ook een beetje raar uit aan de zijkanten, maar ik vond het streepje dat je daardoor zag wel weer heel erg leuk.

Ik blijf volhouden, maar het doet altijd erg veel pijn om mijn werkje uit te halen. Dat is vast heel herkenbaar.

 

Scheepjessjaal

BEZIGE VINGERS SHARINA 1

In de vorige Bezige vingers konden jullie al lezen over mijn sjaal van drie kleuren Scheepjeswol Stonewased XL. Ik heb deze week de laatste toeren gehaakt, maar ik ben nog niet toegekomen aan het afwerken. Daar heb ik altijd een hekel aan en als je elke vier toeren van kleur wisselt, en niet gelijk je draadjes wegwerkt, dan heb je een hoop draadjes als je klaar bent. Iets met eigen schuld en een dikke bult, haha!

BEZIGE VINGERS SHARINA 5

De sjaal is ongeveer twee meter geworden en ik wil franjes van ongeveer twintig centimeter met bruin doen. Einde is in zicht!

 

Welk (haak)project ging je echt aan het hart toen je het uit moest halen?

 

Groetjes,

haakhelden logo

 

Advertentie

2 gedachten over “De Bezige vingers Sharina #3 – Sjaals”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s