Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #4 – Nachtvlinder

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkjes zien.

Nachtvlinder 3

 

Afgelopen week was ik begonnen aan mijn eerste amigurumi. Dat is eigenlijk een gehaakt knuffeltje. Monique is bezig met de ‘Oude Taart’ uit het boekje ‘DenDennis viert feest’ en ik ben de Nachtvlinder gaan haken.

Nachtvlinder 1

Hij is tien centimeter groot en gehaakt van Scheepjeswol Sunkissed katoen. Het is een klein patroon en daarom was deze vrolijke vlinder snel klaar.

Nachtvlinder 2

 

Lelies

In een eerder blog hebben jullie kunnen lezen over de Lily Pond Blanket. Dat is een deken die wereldwijd wordt gehaakt en waarvan om de week een nieuw patroon online komt.

CAL 1

Ik haak de deken met Stylcraft Special DK. Dit garenmerk, die deze Crochet Along heeft georganiseerd, raadt de lijn Life DK aan. Aangezien dit niet zo goed verkrijgbaar is in Nederland en ook vrij prijzig is, heb ik gekozen voor de Special DK kleuren. De kleuren Sherbet, Khaki en Petrol waren op dat moment al volledig uitverkocht. Daarom heb ik andere kleuren gekozen. Ik heb de drie kleuren vervangen:

Sherbet heb ik vervangen voor Aspen

Khaki heb ik vervangen voor Bottle

Petrol heb ik vervangen voor Denim

CAL 2

Afgelopen dinsdag is het tweede deel van het patroon online gekomen, maar ik ben nog bezig met vier delen van het ‘water’. Ik moet vier keer een stuk water haken (week 1), maar ben nog met de eerste bezig. De nachtvlinder nam iets meer tijd in dan gepland, hahaha! Na dit stuk water haak je vier waterbloemen en ik heb al even gespiekt en het is een heel mooi bloemetje.

 

Tunische sjaal

In mijn vorige Bezige Vingers lazen jullie over mijn tunische frustratie. Maandag hebben jullie kunnen lezen dat ik een workshop tunish haken heb gevolgd. Ik ben opnieuw aan de slag gegaan met de sjaal en dit keer ziet het er een stuk beter uit en, nog belangrijker, het loopt niet scheef.

tunisch haken 1

BEZIGE VINGERS SHARINA 4

 

Afwerken

Mijn granny stripe sjaal van scheepjeswol is vorige week helemaal afgewerkt. Het weer is er niet helemaal naar geweest om een sjaal te dragen, maar je weet het maar nooit met maart. Hoe zeggen ze dat ook alweer: Maart roert zijn staart, toch? Dat klopt ook, want woensdag heb ik de sjaal kunnen dragen, want het was best wel koud buiten en stiekem vond ik dat voor een keertje niet zo erg, haha!

 

Wanneer wilde jij jouw wol door de kamer gooien?

 

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s