Bezige vingers

De bezige vingers Monique #5 – Theepot

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

Theepot 6

Afgelopen week dook ik weer eens in de boekjes die wij inmiddels verzameld hebben. Ik was op zoek naar een leuk project om tussendoor te haken. Snap niet goed waarom er altijd van dit soort momenten in mijn grijze hersencellen omhoog komen. Want heb het mezelf toch weer lastig gemaakt, blijkt achteraf. Help?!

Theepot 2

Theepot 3

Laat ik bij het begin beginnen. Al zoekende in de kast tussen de haakboeken kwam ik ‘High tea haken’ van Cristel Krukkert als eerste tegen. Ik wist gelijk dat ik de theepot als eerste wilde gaan haken. Zo gezegd, zo gedaan.

Theepot 1

Het is altijd weer een haakavontuur om te zien hoe een project gestalte krijgt. Ook bij de theepot was dit het geval. Ik vind het knap hoe iemand zoiets heeft uitgedacht. Chapeau Christel! Hieronder zien jullie de foto’s van het eindresultaat. Het heeft een ereplaats gekregen in mijn interieur, haha!

Theepot 4

De kleuren die ik heb gebruikt:

– Katia Capri 82128

– Phildar Cotton 3 perle

De theepot heb ik gehaakt met naald 2,5 mm.

De geheime project #1

Waarom maak ik het mezelf altijd zo lastig, haha! Ik was met de theepot langer bezig dan ik had verwacht, dus kom een beetje in tijdnood met de cadeautjes! Een neef en nicht van mij vieren 30 mei hun 25-jarig huwelijk. Ik ben daarom een origineel cadeau voor deze ‘love birds’ aan het haken. Ik kan jullie daarom nog niet laten zien wat het wordt, maar die houden jullie tegoed van mij. Geheimhouding is vereist als je cadeautjes haakt, haha! Na 30 mei zal ik jullie mijn resultaat tonen op onze Facebookpagina. 

De geheime project #2

BEZIG WOL

Opnieuw een gevalletje ‘geheimhouding’. Ik wil jullie graag vertellen wat ik ga maken van dit katoen met vrolijke kleurtjes, maar ik moet jullie toch weer even teleurstellen. Dit wordt namelijk ook een cadeau. Aangezien een ‘trouwe fan’ van ons hierbij bij betrokken is, moet ik mijn mondje nog even dichthouden. Ik wil haar met de foto hierboven wel alvast een beetje nieuwsgierig maken, haha!

Mochila en tapestry haken

Eerder heb ik jullie verteld dat ik een mochila tas wil haken. Inmiddels heb ik hier een mooi verloop garen voor gekocht en een patroon gevonden. Namelijk: Katia Jaipur 209.

KATIA GAREN

Het project is een beetje opgeschoven zoals jullie wel begrijpen. Ik wil altijd honderd dingen tegelijk, zoals jullie inmiddels wel weten, hahaha! De volgende keer hoop ik jullie meer te kunnen vertellen over mijn ervaringen met tapestry haken. Wat ‘in het vat zit, verzuurt niet’ zullen we maar zeggen!

 

Wat is het leukste cadeau dat jij voor iemand hebt gehaakt?

 

Groetjes

haakhelden logo

Advertentie

Een gedachte over “De bezige vingers Monique #5 – Theepot”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s