Nieuws

Een inspirerende dag bij Wolplein

Het inspiratiecentrum van Wolplein.nl stond al lang op het verlanglijstje van De Haakhelden om te bezoeken. Vorige week was het zover! Met lege handen het inspiratiecentrum verlaten kan bijna niet. Lees verder voor het (foto)verslag  en om te zien wat we hebben gekocht!

WOLPLEIN

“U heeft uw bestemming aan uw linkerzijde bereikt”, bericht onze navigatie. Moeilijk te missen is het niet, want de roze vlaggen vallen al aan het begin van de straat op. Nadat we één stap over de drempel zetten, zien we gelijk een gezellig hoekje met wol. Dat smaakt naar meer!

WOLPLEIN

Om het wolhalla te betreden, moet je een trap op of je kunt met de lift. Tegenover de trap hangt dit prachtwerk! In ons enthousiasme hadden we dit bijna gemist, oeps!

WOLPLEIN

In het inspiratiecentrum vind je naast wol ook haak- en breiwerkjes. Je krijgt ook echt inspiratie als je langs de kasten loopt. Er hangen allemaal werkjes als voorbeeld hoe de wol er gebreid of gehaakt uitziet. We kunnen veel woorden gebruiken om het allemaal te omschrijven, maar we laten de foto’s voor zich spreken!

WOLPLEIN

WOLPLEIN

WOLPLEIN

WOLPLEIN

WOLPLEIN

WOLPLEIN

WOLPLEIN

WOLPLEIN

Een badkuip in een wolwinkel? Ja zeker! Er is een doorloop met de showroom van een sanitairbedrijf dat naast Wolplein zit. Je loopt het wolhalla uit en waant je in de prachtigste badkamers. Het eerste waar je tegenaan loopt daar is deze badkuip vol met katoen (en een badeend).

WOLPLEIN

WOLPLEIN

Dat zit zo: de man van eigenaresse Petra Glimmerveen zit in het sanitair. Over Petra gesproken… Wij hebben haar tijdens ons bezoek geïnterviewd! Maandag 15 juni kun je het uitgebreide interview met haar lezen!

Oké, nu terug naar het inspiratiecentrum. Neem vooral je man als jij wol gaat shoppen. Hij kan zich vermaken in de showrooms vol badkamers, kranen en toiletten, terwijl jij je vermaakt tussen de bollen wol. Als je man uitgekeken is in die showroom, geen zorgen. Er staat een televisie in het inspiratiecentrum met een spelcomputer. Daar kun je je man (en kinderen) vast wel even zoet mee houden, hahaha!

Tasjes vullen

Van elke bol wol, ligt er één exemplaar in het inspiratiecentrum. Als je iets wilt kopen, loop je naar de balie. Je neemt een van de dames mee naar de spullen die jij wilt kopen. Daar maken ze een bestellijst van en dan moet je heel even wachten. Zij lopen naar beneden om jouw spullen uit het magazijn te halen. Daarna worden je tassen gevuld met je aankopen en reken je af.

Tasjes uitpakken!

Sharina

Bij Wolplein.nl ligt een leuke omslagdoek van granny stripes. Daar was ik gelijk verliefd op! De drie bollen (met kleurverloop en een glimmertje) zijn daarvoor bedoeld. Ook heb ik het eerste boek van Saskia en Claire ‘Haken en Kleur’ in mijn tasje gegooid. Ik heb steekmarkeerders meegenomen van Lana Grossa. Deze zijn rond, maar kunnen niet dicht. De open markeerders van Prym vallen steeds uit mijn haakwerk. Ik hoop dat deze variant er niet uitvallen, haha!

15 SHOPBLOG SHARINA

Ik vind het textielgaren van Hoooked heel erg leuk, maar ik kan er niet heel erg lang mee haken, omdat ik dan pijn in mijn handen krijg. Van Katia zag ik ‘Big Ribbon’ liggen. Het lijkt qua dikte op Hoooked, maar het is iets dunner en elastischer. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit haakt. Je hebt haaknaald 12 of 15 mm nodig voor dit garen. Die maten hadden we nog niet en heb ik die twee maten meegenomen van het merk Lana Grossa.

Monique

De omslagdoek die Sharina bedoeld, vond ik ook gelijk helemaal fantastisch. Ik heb van hetzelfde garen de blauwe variant gekocht. Deze heeft ook een kleurverloop. Verder heb ik nog het boek ‘Zoomigurumi 4’ meegenomen. Er staan veel schattige beestjes in en zoals jullie weten vind ik het heel erg leuk om deze knuffels te haken.

14 SHOPBLOG

 

Wat heb jij als laatste gekocht op haakgebied?

 

Groetjes,

haakhelden logo

 

——

Psst, heb je onze leuke winactie al gezien?

Advertentie

3 gedachten over “Een inspirerende dag bij Wolplein”

 1. Ooooh, ooooh, ooooooooh 😉
  Waarom zijn zulke winkels dus niet hier in de buurt vraag ik me af. Ik wil er ook heen! Of zou het toch beter zijn in mijn geval dat ze hier niet in de buurt zitten…. hihi
  Het laatste dat ik kocht op haakgebied was het boek Haken en Kleur Buiten en by Claire garen. Superblij met m’n aankoop 😉
  Fijne week!
  Groetjes, Wendy

  Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s