Nieuws

Crochet It Yourself: kaartje maken + Winactie

Kaarten scrappen met gehaakte stukjes erop. Het kan en het is ontzettend schattig! In deze Do It Yourself (DIY), eigenlijk een Crochet It Yourself, haha, leggen wij uit wat je kunt doen met papier en haakwerk. Maar er is meer, want deze DIY hangt samen met een hele leuke winactie!

DIYLAYOUT

Laten we beginnen met de Do It Yourself! We hebben de kaart in de vorm van het schort stap voor stap uitgelegd.

BANNER

Materiaal

– Het scrappapier komt van de HEMA. Dit hebben wij al een tijdje in huis, maar deze winkel heeft nog steeds veel scrapmateriaal in hun assortiment. Wij hebben voor het schort één velletje gebruikt.

– Scheepjes Sunkissed kleur o3

– Haaknaald 3 mm

– Lijm dat op alle materialen plakt (bijvoorbeeld pritt)

– Andere frutsels zoals bloemetjes, kant, knoopjes e.d. om te versieren.

– Theezakje

– Schaar

– Perforator

Stap 1: Starten met de vorm

Vouw het papier dubbel en zorg dat de vouw aan jouw linkerkant ligt. Teken het schort uit en knip deze uit. Zorg wel dat je de vouw behoudt, want dan kun je de kaart nog open vouwen.

DIY1

Stap 2: Gaatjes maken

Druk twee gaatjes aan de bovenkant met de perforator. Je kun de gaatjes door één of door beide lagen papier doen. Wij hebben gekozen voor twee lagen zodat je aan de voor- en achterkant gaatjes hebt.

DIY2

Stap 3: Bandje haken

Gehaakt met Scheepjes sunkissed kleur 03 met  haaknaald 3 mm.

Pak het garen en de haaknaald erbij! Haak 35 lossen. Dit vonden wij een mooie lengte voor het ‘nekbandje’, maar je kun het natuurlijk langer of korter maken door meer of minder lossen te haken. Hecht de draad af.

Doe de uiteinden door de gaatjes aan de voorkant van de kaart en strik de touwtjes aan de binnenkant. Plak het knoopje aan de binnenkant vast met een beetje lijm.

Herhaal de stappen als je gaatjes aan de achterkant hebt, zodat je een bandje aan beide kanten van de kaart hebt.

DIY3

Stap 4: Binnenkant

Versier nu de binnenkant als je dat wilt. Wij hebben ervoor gekozen om een stukje kant aan de binnenkant te plakken, maar je kunt er natuurlijk alle kanten mee op.

DIY4

Stap 5: Gehaakt zakje op het schort

Gehaakt met Scheepjes sunkissed kleur 03 met haaknaald 3 mm.

Toer 1:

Haak 20 + 1 lossen.

Toer 2:

Keerlosse, haak 20 vasten in de 2e losse van de haaknaald.

Toer 3:

3 Lossen en haak 20 stokjes.

Toer 4:

Keerlosse, haak 20 vasten.

Toer 5:

3 Lossen en haak 20 stokjes.

Toer 6:

Keerlosse, haak 20 vasten.

Toer 7:

3 Lossen en haak 20 stokjes.

Toer 8:

Keerlosse, haak 20 vasten.

Toer 9:

Haak 4 vasten, 2 halve stokjes, 2 stokjes, 4 dubbele stokjes, 2 stokjes, 2 halve stokjes, 4 vasten. Je krijgt nu een klein golfje aan de bovenkant.

Afwerking:

Na de laatste vaste van toer 9 hebben we nog een vaste in de laatste steek gehaakt. Daarna hebben we het lapje een kwartslag gedraaid (de zijkant van het lapje). Op deze zijkant hebben we vasten gehaakt om het mooi af te werken. In de laatste steek haak je opnieuw 2 vasten (om de bocht om te gaan naar de onderkant).

Haak in elke steek een vaste en in de laatste steek haak je opnieuw 2 vasten (om de bocht om te gaan naar de tweede zijkant). Haak vasten over de gehele zijkant. Hecht af en werk de draadjes weg.

Stap 6: Versieren van de buitenkant

Nu kun je het lapje op je kaart plakken. Let op: als je een theezakje erin wilt doen, moet je alleen de zijkanten van het lapje dicht plakken. Je kunt de kaart verder versieren met kleine bloemetjes bijvoorbeeld. Daarna het theezakje in het vakje stoppen en klaar!

DIYRESULTAAT

Huisje, bloempje, vogeltje

Daarnaast hebben we nog een ‘Home Sweet Home’-kaart gemaakt. De gebruikte garens hiervoor zijn Katia Capri kleur 82121 en voor het oranje snaveltje hebben we Scheepjes Catona gebruikt. Het vogeltje is gehaakt met haaknaald 3 mm.

DIYRESULTAAT MONIQUE

Wij hebben hier een roze variant van het scrappapier gebruikt en een vel ribbeltjes karton uitgeknipt als huisje versiert met diversen losse onderdelen en een gehaakt vogeltje. De basis van het patroon van het vogeltje vind je HIER. Wij hebben er nog een staartje aangehaakt.

Winactie

In deze Do It Yourself hebben wij geprobeerd jou te laten zien wat je onder andere met papier een haakwerk kunt doen, maar er is nog zoveel meer mogelijk! En dat kun je allemaal zien en ontdekken op de Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen.

Deze leuke beurs kun je op 27, 28 en 29 augustus bezoeken in de Brabanthallen in Den Bosch. Daar kun je gelijk materiaal kopen om nog veel meer kaarten te scrappen met haakwerk, haha!

Wil je hier ook heel graag heen? Wij mogen van de organisatie 10 x 2 toegangskaarten weggeven! Wat moet je doen om kans te maken? Je hoeft maar twee kleine dingen te doen:

– De Facebookpagina van ‘De Haakhelden’ liken (KLIK HIER).

– De Facebookpagina van ‘De Hobbybeurs’ liken (KLIK KIER). Ook erg handig om op de hoogte te blijven van alle hobbybeurzen die zij organiseren!

Op maandag 10 augustus maken wij de TIEN winnaars bekend!

 

Welke creatieve dingen doe jij met haaknaald en/of papier?

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

10 gedachten over “Crochet It Yourself: kaartje maken + Winactie”

  1. De kaartjes zijn echt leuk. Ik wil al lang leren haken, maar ik ga er dit weekend eens echt werk van maken. Dat schortjeskaartje moet lukken!
    De pagina’s zijn ook geliked dus ik hoop op de tickets!

    Like

  2. De hobbybeurs is al lang geliked, nu de haakhelden ook, ik win graag kaatjes, ga ik samen met mijn ook zo kreatieve moeder of zusje….

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s