Bezige vingers

De bezige vingers Monique #18 – Kerstengel

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

ENGEL 9

DONKERE DAGEN

De wintertijd is weer ingegaan, de dagen worden korter. De ene persoon haat deze tijd en de ander vindt het beregezellig. Alhoewel ik de zomertijd  ook erg bemin, moeten we ons toch weer door deze tijd heen worstelen haha! Niets gezelliger om het dan in huis gezellig te maken en daarbij de kaarsjes aan te steken, niet waar?

Ik ben in bezit van enorm veel waxinelichtjes die je kunt opladen via stroom. Ik was dan ook gelijk verliefd, toen wij op de amigurumidag waren, op het patroon van de kerstengel van Christel Krukkert. Ze had het engeltje meegenomen, dus konden wij haar in ‘levende lijve’ zien. Het leuke eraan vond ik dat hier ook zo’n oplaadbaar waxinelichtje in past. Yes!

ENGEL 6

EIGENWIJS

Ik ben altijd erg eigenwijs in het kiezen van de kleuren. In tegenstelling tot wat er aangegeven wordt in het patroon, kies ik altijd voor een kleur die past in mijn interieur, dus niet echt “kerstig” moet ik bekennen haha! Dit omdat ze toch al mogen pronken, al is het dan nog maar november.

De kleuren die ik gebruikt heb, zijn Perle en Poudre van Phildar 3 en een glitterdraadje van Katia Gatsby kleur nr.43 voor het ene engeltje. Deze heb ik met haaknaald  2,5 mm gehaakt.

ENGEL 4

Het andere engeltje heb ik gehaakt met haaknaald 2 mm en garen Katia Capri kleur nr 82128 en Phildar 3 gold. Heb jullie wel eens meer verteld dat ik erg los haak. Nu zie je hier duidelijk het verschil in grootte. Mijn engeltjes zijn respectievelijk 20,5 cm en 17,5 cm geworden, dus dat ‘-tje kan je wel weglaten haha!

ENGEL 3

HET HAAR

Ik heb al best veel amigurumi’s gehaakt, maar het haar was voor mij nieuw. Het was dan ook even uitvogelen hoe ik dat het best kon aanpakken. Al was het in het patroon duidelijk omschreven, had ik de eerste keer dat de ‘hoofdhuid’ nog wat kaal bleef. Uiteindelijk, na twee keer het ‘haar’ er weer uitgehaald te hebben, heb ik met dubbele draad, naar eigen tevredenheid het juiste resultaat gekregen.

ENGEL 11

PRONKSTUK

Inmiddels geven ze elke avond al licht met deze donkere dagen en mogen ze blijven pronken totdat de kerst voor bij is :). Ik ben erg trots op mijn werkje. Dus wederom een project dat weer geslaagd is. Bedankt Christel voor je super schattig patroon!

ENGEL 2

ENGEL 8

 

Wat doe jij om de donkere dagen door te komen?

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

Een gedachte over “De bezige vingers Monique #18 – Kerstengel”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s