Hakers aan het woord, Nieuws

Haakhelden ontmoeten haakhelden: DenDennis

‘Ontmoet al je haakhelden’ luidde de slogan van Echtstudio voor de amigurumidag. Dat laten deze Haakhelden zich geen twee keer zeggen. Wij hebben ze allemaal gesproken! Vorige keer las je het interview met Joke Vermeiren. Dit keer aan het woord: DenDennis!

DSC_0010 (800x532)

Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met je nieuwste boek: Kawaii haken! Nou zijn wij wel heel erg benieuwd hoe je erop bent gekomen om bijvoorbeeld een poep en plasje te ontwerpen?

“Hoi Sharina en Monique! Kawaii Haken betekent letterlijk Schattig haken en het doel van dit boek was om te laten zien dat je echt alledaagse voorwerpen en onderwerpen schattig kan maken door er oogjes en een mondje bij te doen. En aangezien de Partypooper uit mijn vorige boek zo gewild en populair is, kon ik het niet laten om in dit boekje weer zoiets leuks te doen.”

Hoe is haken eigenlijk op je pad gekomen?

“Ik ben opgegroeid met handwerken, mijn moeder en oma deden het ook altijd toen ik klein kind was, dus kreeg ik het al heel snel mee. Vervolgens ben ik altijd creatief gebleven, en heb vele opleidingen en cursussen gevolgd. Tekenen, handvaardigheid, textiele werkvormen, grafische vormgeving enz…
Nu ben ik pas sinds 2013 weer begonnen met haken. Vanwege een erg drukke baan dat veel stress met zich mee neemt ben ik weer op zoek gegaan naar een handwerk hobby, en uiteindelijk ben ik er achter gekomen dat ik met haken echt de leukste dingen kon maken. Eindelijk kon ik al mijn maffe fantasieën toe leven brengen en delen met de wereld.”

Wat was het eerste dat je haakte?

“Toen ik op internet aan het zoeken was naar leuke haakpatronen viel mijn oog gelijk op de ontwerpen van All About Ami daar stonden leuke patronen van Mario en Luigi, die wilde ik persé haken. Maar mijn eerste gehaakte knuffeltje was het konijntje van Christel Krukkert daarna volgden al snel een aantal patronen uit Zoomigurumi 1. Op Instagram kan je al mijn gehaat projectjes in het begin vinden. Mijn allereerste eigen ontwerp is ‘Kiesje/Molar’.”

Bron: DenDennis.nl

Wanneer ben je begonnen met zelf amigurumi’s te ontwerpen?

“Eigenlijk ben ik direct begonnen met ontwerpen. Ik wilde juist beginnen met haken om mijn eigen schetsen en fantasieën tot leven te brengen. Maar ik kon natuurlijk nog niet echt haken en ook zeker nog niet patronen lezen en/of schrijven. Maar na 1 à 2 maanden oefenen en andere patronen gelezen en gehaakt te hebben kwam mijn eerste eigen ontwerpje. En sindsdien eigenlijk geen andere patronen meer gehaakt.”

Als je met een nieuw patroon begint om te ontwerpen, waar begin je dan? Heb je een idee in je hoofd, schets je eerst of hoe ga jij te werk?

“Bij mij begint alles bij een maf idee dat in mijn hoofd zit. Zo’n maf idee ontstaat bij mij overal waar ik ben op de meest onwaarschijnlijke momenten. Dus eerst tik ik die even snel uit op mijn telefoon, anders vergeet ik het. En zodra ik tijd heb en mijn schetsboek bij de hand dan schets ik sommige maffe ideeën uit. ’s Avonds op de bank heb ik meestal pas tijd om echt te haken, maar al het voorwerk is dan vaak al gedaan. Tijdens het haken heb ik altijd mijn iPad of iPhone bij de hand om mijn patronen direct uit te schrijven.”

Bron: Echtstudio

Op je website staat dat je aan het trainen bent voor een halve marathon, hoe gaat het daar mee nu je zo veel hebt gedaan op haakgebied?

“Dat ging heel goed, maar sinds een half jaar ben ik daar mee gestopt. De afgelopen maanden heb ik er te weinig tijd voor gehad. Vanwege mijn bruiloft, nieuw boek, nieuwe borduurpatronen en veel andere nieuwe projecten waar ik mee bezig ben. Helaas heb ik daarom de keuze moeten maken om hardlopen voorlopig even stop te zetten. Maar ik mis het wel, iedere ochtend en avond als ik door de parken van Amsterdam fiets zie ik iedereen hardlopen. Dus ik denk dat ik snel weer ga beginnen. Ik heb ondertussen al een aantal keer de Dam tot Dam loop gelopen en nog een aantal andere 10 km hardloop wedstrijden, maar ik ben nog niet bij de 20 km geweest.”

Wij hebben vaak meerdere projecten naast elkaar, heb jij dat ook en kun je daar wat meer over vertellen waarom wel of niet meerdere projecten?

“Ik kan helaas echt maar één project per keer hebben. Heel af en toe heb ik er twee, maar zeker niet meer, ik wil mijn projecten juist volledig afronden, zodat ik ze echt naast me neer kan leggen. Naast het haken van een nieuw patroon, moet het patroon ook nog netjes gefotografeerd, grafisch opgemaakt en getest worden. Dus ik kan het me eigenlijk niet veroorloven om een project te laten liggen.”

Kerst komt al snel dichterbij. Haak jij ook je kerstversiering?

“Absoluut. Op mijn website heb ik diverse gratis kerst amigurumi staan en dit jaar komt daar een extra nieuw gratis patroontje bij. Altijd leuk om te doen!”

Bron: http://www.dendennis.nl

Je hebt nu de KreaDoe achter de rug en gaat iets minder het land in. Wanneer kunnen we jou na die tijd weer ergens aantreffen voor een handtekening of haaktips?

“Voorlopig even niet meer. Ik ben 15 november nog in Eindhoven bij “Bij Tante Betsy” maar dat is dan voorlopig wel de laatste. Signeer dagen en meet en greets kosten erg veel tijd, en vaak is de opkomst erg laag. Mensen hebben vaak geen zin om daar ver voor te reizen, en terecht. Grote evenementen zoals de Amigurumidag bij Echtstudio of een KreaDoe zijn enorm populair, dus ga ik me daar meer op richten. Dan kan ik veel meer mensen tegelijk blij maken.”

En wat kunnen we in 2016 van je verwachten? Misschien een nieuw boek of een ander nieuwtje wat je gaat den waar je misschien al iets over mag/kan vertellen?

“Ik laat niet zo snel meer iets los over mijn nieuwe projecten. Daar is in het verleden iets teveel misbruik van gemaakt. Vandaar dat ik ook pas op het laatste moment heb aangegeven dat ik ook borduurpakketten heb ontworpen. Maar hoe dan ook komt er in 2016 een nieuw boek aan en nog meer borduurpakketten. Daarnaast ben ik ook druk bezig met een nieuwe website en zal ik ook volgend jaar weer actief de ‘Bring Your Amigurumi Friday contest’ gaan organiseren met leuke prijzen op http://byaf.dendennis.nl.

Tot slot: Je hebt al veel bereikt met het ontwerpen en al heel veel mensen blij gemaakt met je patronen, maar wat zou je nog heel graag willen bereiken?

“Mijn grootste doel is ook internationaal door te breken, zodat ik nog meer mensen blij kan maken met mijn ontwerpen. Volgend jaar zal ik ook meer Engelse patronen gaan uitbrengen en meer gaan samenwerken met Internationale merken.”

Oftewel: wat zou jij op haakgebied wensen als je vanavond een vallende ster ziet?

“Ik denk dat ik dan wel een volledig gehaakte wereld voor me zie, waar al onze amigurumi’s tot leven zijn gekomen en één groot feest geven.”

Bedankt DenDennis voor je leuke antwoorden!

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

2 gedachten over “Haakhelden ontmoeten haakhelden: DenDennis”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s