Bezige vingers

De bezige vingers Sharina #21 – Bloemenkussen

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Sharina haar werkje zien!

KUSSEN 4

Gisteren plaatste ik een sneak preview van dit project. Het kussen is al eventjes klaar. Dat is maar goed ook, want door het verhuizen heb ik helemaal geen tijd om te haken, haha! Het moest allemaal nog even geheim blijven want het was namelijk een cadeautje voor mijn huisgenoot. Gisten heb ik het haar gegeven. Fantastisch vond ze het! Ze legde ‘m gelijk op haar bank. Stiekem voel ik mij dan ook wel trots dat iemand er zo blij mee is!

KUSSEN 2

Het patroon staat in het boek ‘Haken en Kleur’ van Saskia en Claire. Daar staat het patroon voor een bloemenpoef. Zij haken de poef op haaknaald 8mm. Dan wordt ‘ie inderdaad erg groot. Aangezien ik er een kussen van wilde maken, heb ik het net even iets anders gedaan.

KUSSEN 7

De voorkant heeft bloemblaadjes De achterkant heeft heeft alleen een soort ribbel.

KUSSEN 5

Ik heb het kussen gehaakt met Stylecraft Special DK in de kleur mocha. Op de foto’s komt de kleur niet helemaal uit. Het is meer een soort koffiekleur, maar dan lichter. Drie bollen had ik nodig om het kussen te haken. Ik gebruikte haaknaald 4 mm. Als je het patroon dan volgt, wordt het kussen door de kleinere haaknaald ook een stuk kleiner. Daarom heb ik een zes toeren meer gehaakt om ‘m wat groter te krijgen. Ik wilde natuurlijk geen karig ieniemienie kussentje geven, haha!

KUSSEN 1

Ik hoop weer snel verder te kunnen met mijn andere projecten, want er ligt nog genoeg op de stapel. Eerst maar eens verhuizen, inclusief mijn wol!

 

Wat was het laatste cadeautje wat jij haakte?

Groetjes,

haakhelden logo

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s