Review

Review: Schachenmayr Bravo Big

Wij vinden het altijd heerlijk om in een winkel de wolletjes te kunnen voelen en de kleuren goed te kunnen zien. Vandaag vertelt Haakheld Sharina wat zij vindt van de Schachenmayr Bravo Big bollen! 

COL 2

Eerder haakte ik met haaknaald 12 mm de col op de foto hierboven. Lekker grof en snel klaar. Ik maakte hem met Schachenmayr Bravo Big kleur 131, donkerrood. Allereerst wat informatie die te vinden is op het label:

  • Gewicht: 200 gram
  • Looplengte: 120 meter
  • Materiaal: 100% polyacryl
  • Aanbevolen haaknaald: 10 mm
  • Wasbaar op 40 graden in de fijne was

COL 3

Grotere haaknaald

De bol voelt heerlijk zacht en stevig aan. Het pluist nauwelijks. De aanbevolen naalddikte vind ik persoonlijk wat aan de kleine kant. Als je strak(ker) haakt, zoals ik, heb je echt haaknaald 12 mm nodig. Dan valt de col of sjaal ook veel soepeler dan als je haaknaald 10 zou gebruiken.

Daarnaast merkte ik ook dat je met de aanbevolen naald nog wel eens door de draad heen kan steken, maar met een naaldje groter was dit absoluut het geval niet meer.

COL 1

Een bol = één col?

Op het label zeggen ze ook dat je uit één bol, één colsjaal kan maken. Dit is dan wel berekend op het breipatroon wat op de binnenkant van het label staat. Ik heb mij wel eens laten vertellen dat je met haken iets meer garen gebruikt dan met breien. Dat zou wel kunnen kloppen, want mijn col was korter dan die op het plaatje.

In het breipatroon gebruiken ze 24 steken, met breinaalden 10. Mijn colsjaal was 16 steken breed met haaknaald 12. Mijn sjaal doe je om je nek, kun je dubbelvouwen en is desalniettemin erg warm. Maar hij is niet zo lang als het voorbeeld. Dat is absoluut geen probleem, want dat was niet mijn bedoeling niet om ‘m net zo lang te maken, maar dit gegeven is wel handig om te weten. Dus wil je een langere (col)sjaal haken met dit garen, dan heb je dus twee bollen nodig.

Conclusie:

+ Het garen is heerlijk zacht.

+ Het pluist nauwelijks.

+ Het is een grove draad en projecten zijn dus snel klaar.

+ Er zitten veel meters in die 200 gram.

– Je haalt er met haken niet diezelfde sjaal uit als op het plaatje. Dus voor een net zo lange en grote sjaal als op het plaatje heb je twee bollen nodig.

– De aanbevolen naalddikte is 10 mm, maar ik zou haaknaald 12 mm aanbevelen.

Veel kleuren

Schachenmayr heeft ook nog andere lijnen naast de ‘gewone’  Bravo Big. Zo heb je nog de ‘Color’ met een verloop, ‘Neon’ in fluoriserende kleuren en de ‘Marmer’-lijn heeft twee kleuren draad die gedraaid zijn. Ondanks dat de ‘gewone’ lijn al prachtige kleuren heeft, zijn er dus ook lijnen die net iets gewaagder zijn. Schachenmayr Big Bravo is verkrijgbaar op: www.handwerk.nl.

Advertentie

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s