Bezige vingers

De bezige vingers Monique #22 – Lossen en Vasten Cal 2016

Er zit weer een haakweek op! Elke week laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

CAL LV 1

Eind vorig jaar zag ik de aankondiging al voorbij komen dat 8 janauri 2016 de Lossen & Vasten Cal 2016 van start zou gaan. Ik wilde altijd al heel graag een keer meedoen met een CAL, maar ik moest wel een doel voor ogen hebben. Anders zou de deken halverwege in een hoek zou belanden. Ik ken mijzelf, haha! Haakheld Sharina was al bezig met de plannen voor een nieuw huisje, samen met haar vriend en zei dan ook: “Mam maak hem voor ons!” En na zo’n opmerking ben je ineens nóg enthousiaster om te beginnen 🙂

CAL LV 2

KLEUR UITZOEKEN

Dat blijft altijd het allerleukste van een nieuw project, samen naar één van onze wolhalla’s, in dit geval ‘Het Koperdraadje’. Één van de orginele kleurencombinatie heet ‘Zeebries’. In mijn geval is het meer een ‘Zeestorm’ geworden vanwege Sharina haar kleurkeuze, haha! De kleuren Silver (1203), Storm Blue (1722), Denim (1302) en Cloud Blue (1019) zijn erin gebleven, zij het wel in een andere volgorde.

De kleuren Midnight Blue (1011), Duck Egg (1820), Aster (1003) en White (1001) zijn erbij gekomen. Sharina had een handig kleurenschema opgezet en ik heb daar de draadjes aan toegevoegd (zie foto boven).

Klaar? Start!

En dan is wachten tot vrijdagavond tussen 19.00 – 20.00 uur het eerste patroon online zou komen. Inmiddels hadden er zo’n 8000 leden zich aangemeld op de Facebookgroep van deze Lossen & Vasten CAL inclusief ondergetekende. Het is erg leuk om tussendoor te lezen hoe iedereen begint, haakt en meemaakt. Voor een beginner is deze CAL ook goed te doen.

Ik ging zelf als een speer en had in twee dagen week 1 klaar! Ik gebruik haalnaald 3,5 mm. De diversen kleuren en steken maken dat deze deken erg leuk zijn om te haken. Je wilt steeds doorhaken om te zien wat het volgend effect weer zal zijn:)

CAL LV 3

CAL LV 5 WEEK 1

PATROON WEEK 2

En toen moest ik een paar dagen wachten op het volgend patroon (week 2). Dan kan ik weer lekker verder, dacht ik haha! Ondertussen hadden Haakheld Sharina en haar vriend ineens een huis en zoals jullie wellicht gelezen hebben, werden wij ‘Klushelden’ i.p.v. ‘Haakhelden’. Dus lagen mijn haakwerk en andere bezigevingers-projecten even stil. De haaknaalden werden voor even verruild voor de kwasten, diversen emmers sop enz.

Inmiddels is de verhuizing achter de rug, is het huis hier ook weer alles aan kant. De spiertjes zijn uitgerust dus: G0 Go Monique! Dus ja hoor kon gisteren niet meer wachten om verder te gaan. Ik had mijzelf een snipperdag gegeven, want er is (haak)werk aan de winkel. Heerlijk, want ik heb het stiekem wel ontzettend gemist. Ik heb ook nog wat huiswerk in te halen, want inmiddels is ook patroonweek 3 al uitgekomen.

CAL LV 6

 

Wat leg jij je haakwerk voor stil?

 

Groetjes,

haakhelden logo

 

 

 

 

Advertentie

3 gedachten over “De bezige vingers Monique #22 – Lossen en Vasten Cal 2016”

  1. Hallo Eveline😊
    Ja het patroon is gratis.Heb je facebook? Dan kun je lud worden van facebook groep ‘de lossen en vasten Cal’ en daar staan alle patronen per week in het bestand van die groep.Lukt het niet hoor ik het wel. Groetjes Monique

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s