Review

Review: Tulip Etimo haaknaalden

Ineens waren de Tulip Etimo haaknaalden in Nederland. Al snel kregen deze Japanse naalden een status: de Ferrari onder de haaknaalden. Ik, Haakheld Sharina, zat nog midden in mijn zoektocht naar dé haaknaald. Zouden deze roze ‘Ferrari’s’ mijn ultieme match zijn? 

tulip-2

Ooit ben ik begonnen met een kokertje haaknaalden van de action. Ze doen wat ze moeten doen, maar ik vond ze persoonlijk niet zo fijn. Toen ik eenmaal het haakvirus te pakken had, kocht ik de hele set Knitpro waves met een platte softgrip. Al die tijd heb ik daar heerlijk mee gehaakt, maar de laatste tijd kreeg ik last als ik met naald 2 of 2,5 mm haakte.

Door de hele hype rondom die Tulip Etimo haaknaalden was mijn nieuwsgierigheid natuurlijk wel gewekt. Toch was ik ook sceptisch, want: is het niet hetzelfde als al die andere softgrip naalden? Ik moest het eerst voelen om het te geloven. De naalden zijn onder andere te koop bij Pera & Pasha. Tijdens ons bezoek wilde ik ook perse die ‘Ferrari’ uitproberen.

PERAPASHA 10

Go or no go

Mijn eerste reactie? WOW! Ik werd er echt intens gelukkig van. De grip is dun en rond zoals een pen en er zit een extra duimgrip op. Zoals ik mijn haaknaald vasthoud, is deze naald precies goed. Ook is de Tulip iets lichter dan mijn Knitpro. Bij Pera & Pasha kocht ik gelijk de 2 en 2,5 mm naalden, omdat ik daarmee het meeste last heb met haken.

tulip-3

Ik ben helemaal weg van deze haaknaalden. Ik kan achter elkaar doorhaken zonder kramp of steken te krijgen. Dat is denk ik een van mijn belangrijkste criteria. Ik hoef dus niet mijn haaktijd te onderbreken, jeej!

tulip-1

Natuurlijk is er niets zo persoonlijk als de keuze voor een haaknaald. Niet iedereen vind een softgrip fijn en iedere haakster heeft een andere manier van vasthouden. Ik houd mijn haaknaald vast als een pen en dan met mijn wijsvinger op het metalen stuk.

Verkoop

Ik heb de naalden gekocht bij Pera & Pasha in Pijnacker. Per stuk kosten ze €7,95, maar er zijn ook complete sets van. De prijs van een complete set met negen naalden ligt tussen de €69,95 voor de basic set en €109,95 voor de uitgebreide en luxe set bij Pera & Pasha.

Dan krijg je wel een leren etui met borduurschaar en stopnaalden. Ook hebben de naalden dan een allemaal een andere kleur roze. En als je niet van roze houdt zijn de basic sets ook verkrijgbaar in het grijs en blauw, haha!

 

Welke haaknaald vind jij het fijnst?

Groetjes,

haakhelden

Advertentie

4 gedachten over “Review: Tulip Etimo haaknaalden”

 1. Fijn dat je nu weer lekker kunt haken dat is wel zo prettig.
  Ik zweer bij me clover amour naalden vanaf 6.5 heb ik de knitpro vind de grootste belachelijk duur van clover geloof dat ik in n de tijd dat ik nu haak is 1 of 2 x met de grotere gehaakt heb 😁 fijn avond nog groetjes Jeanine

  Like

  1. Hi Jeanine,
   Vind het ook fijn dat ik lekker door kan haken! 🙂 Ik heb ook naalden in mijn Knitpro set die ik nauwelijks heb gebruikt, maar dat zijn vooral de grootste zoals 7, 8, 9 en 10 mm. Daar heb ik gewoon minder mee gehaakt. Grote twijfel of ik mijn set tot en met 6 mm ga vervangen of niet haha! Fijne avond 😊

   Groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

   1. Haha succes met je beslissing hier over. Je kan ze ook per stuk aanschaffen je hebt er nu al 2 dat is al wat een misschien iets voor je verjaardag of voor kerst/sinterklaas. Ik heb toen de clover amour set in een x gekocht vond dat ik dat toen verdiend had met wat weet ik niet meer maar blij nog altijd. Dan ben ik in elk geval niet alleen die zo weinig die grote naalden gebruikt 😃

    Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s