Bezige vingers

De bezige vingers Monique #42 – Roos de Haas met TekTek

Er zit weer een haakweek op! Elke keer laat één van de haakhelden zien waar zij mee bezig is geweest. Deze keer laat Monique haar werkje zien.

Een week of twee geleden kregen de Haakhelden een e-mail binnen van Yvonne (Made By Yvon). Sinds kort heeft zij haar eigen website geopend, waar ze onder andere het Tek-Tek garen verkoopt. Ze vroeg ons of wij met dit garen ‘iets’ leuks wilden haken. Hoe super is dat en natúúrlijk zijn we altijd in voor zoiets leuks als ‘testhaken’. In totaal kregen wij vijf bollen opgestuurd voor twee projecten.

Een project zoeken

De bollen werden al snel afgeleverd en kon het zoeken naar het leuke ‘iets’ gaan beginnen haha! Maar dat is niet zo eenvoudig als je denkt. Het patroon moet ook bij het garen passen. Zoals je ziet op bovenstaande foto’s zijn het niet zo maar ‘wolletjes, maar flinke stoere jongens waar veel meters op zit. De kleuren paars en roze vragen ook een bijzondere aandacht.

Mijn eerste gedachten

Als ontzettende fan van amigurumi’s gaat daar altijd mijn eerste gedachten naar uit, maar na wat test haken leek mij dit geen goed plan. Ik moest groter denken 🙂 en zo kwam ik op de gedachten om een knuffelkussen te gaan haken. Toch enorm ‘beestachtig’ en vooral groot met dit garen. Toen dat idee was geboren, ben ik gelijk aan de slag gegaan. Ik haakte en voelde hoe dit garen verwerkte tussen mijn bezige vingers. Het project vorderde best snel.

Stoer & Stevig

Het Roos de Haas kussen werd langzamerhand geboren. Deze leukerd is een gratis patroon van Lisanne (Draad&Praat). Het is een simpel patroon en voor een beginnende haakster goed te doen. Al is het borduren van het ‘gezichtje’ misschien wat lastig, maar dat is denk ik vooral een uitdaging. Ik heb voor dit project haaknaald 5,5 mm gebruikt.

Zijn achterkantje

Volgens het patroon heeft dit kussen een pompoentje als staartje. Dit vond ik met dit garen niet zo tot zijn recht komen. Al eerder haakte ik een dierenkussen en dat staartje heb ik nu ook gebruikt. Zijn achterkantje is zeker ook de moeite waard. Vinden jullie niet? Haha! Het was erg leuk om dit kussen te haken. Zoals ik al zei hebben we nog drie leuke bollen om te testhaken. Op mijn Instagram (@haakheldmonique) kun je daar het begin al van zien. In een andere ‘Bezige vingers’ zal ik over het tweede Tek-Tek project vertellen. Ook zal ik in een apart blogbericht dit garen reviewen. Wordt vervolgd…

Waar te vinden?

Het lederen label ( De Haakfabriek) maakt het kussen helemaal af! 

Bedankt Yvonne dat wij dit garen mochten testen. Met het eindresultaat was ze zelf ook heel blij. Wil je dit garen zelf uitproberen? Dan is Yvonne te vinden via haar website, Facebook en op Instagram onder: @madebyYvon.

Heb jij al gehaakt met TekTek garen?

Lieve groetjes,

Advertentie

2 gedachten over “De bezige vingers Monique #42 – Roos de Haas met TekTek”

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s