Nieuws

Hygge Scheepjes CAL – deel 1

Nadat de nieuwste Crochet Along van Scheepjes werd aangekondigd, waren de pakketten ook razendsnel uitverkocht. Haakheld Sharina heeft na lang twijfelen haar eigen pakket samengesteld. Inmiddels is de CAL 9 weken bezig en is het tijd voor een update over haar versie.

Toen ik hoorde dat er een nieuwe Scheepjes CAL aankwam, heb ik elk nieuwtje gevolgd. Ik was enorm nieuwsgierig en steeds kwam er een klein stukje informatie naar buiten. Toen eenmaal duidelijk was dat het een CAL met haken en borduren was, ging ik toch een beetje twijfelen. Ik wist echt niet of het borduren wat voor mij was. Toen ik alle mooie varianten zag op de meet & greet met Kirsten wist ik zeker dat ik mee ging doen!

Kleuren

Toen moest ik mijn kleuren nog kiezen. Over het algemeen ga ik voor de blauwe tinten, maar dit keer wilde ik echt ‘all the way‘ gaan met kleur. Als basis koos ik kleur Pink Quartzite (821) van Stonewashed. Het is een lichte kleur met een rozige ondertoon. Daarna moest ik nog kiezen uit alle kleuren Catona. Ik houd wel van wat stoerdere kleuren naast de zoete kleurtjes. Daarom koos ik ook voor een donker paarse en donker grijze kleur. Mijn Catona combinatie is:

 • 501
 • 410
 • 402
 • 414
 • 252
 • 399
 • 264
 • 409
 • 394
 • 524

Je kunt alle kleuren hieronder goed zien op het proeflapje:

Borduren

Op het proeflapje ga je oefenen met borduren en ik vond het erg lastig in het begin. Zeker om die eerste steek precies goed te doen. Als het eerste kruisje staat, gaat de rest eigenlijk vanzelf. Sinds het proeflapje zie ik dat het borduren steeds beter gaat. Op het proeflapje zie je dat het ene kruisje strakker is dan het andere kruisje. Al doende leert men, haha!

Week 1

Het borduren gaat tot nu toe erg goed, maar ik moet nog goed opletten. Als je op een andere plaats insteekt kan het kruisje er anders uitzien. Het is toch vervelend als je daar aan het einde van je telpatroon achter komt. Dat is mij gelukkig maar één keer gebeurd. Je blijft het ‘verkeerde’ kruisje zelf zien en dus heb ik toen heel wat steekjes moeten uithalen, maar daardoor ben ik nu wel onwijs tevreden!

Week 2

Seperator

Je haakt elke week een soort zigzag, ook wel de ‘seperator’ genoemd. Dit vind ik eigenlijk het vervelendste klusje, zeker de eerste keer. Toen het eenmaal gelukt was, trok mijn haakwerk enorm naar binnen en heb ik ‘m opnieuw gehaakt met een haaknaald groter. Ook haakte ik een paar keer mijn stonewashed draad vast. Ik heb, zeker die eerste keer, een hoop ruzie gehad met dat ‘ding’, haha!

Week 3

Ik merk dat ik het fijner vind om eerst een stuk of tien toeren vasten te haken met Stonewashed. Daarna haak ik de ‘seperator’ en ga ik verder met de vasten van Stonewashed.

Week 4

Achterstand

Toen ik begon aan de Hygge CAL, was week 4 net uitgekomen. Ik had dus een kleine achterstand. Inmiddels ben ik bezig met de zesde week. Dat betekent tomeloos toeren vasten haken. Ik vind achterstand geen probleem. Het is tenslotte geen wedstrijd! Ik doe het in mijn eigen tempo.

Week 5

Ik heb alle draadjes al afgewerkt. Normaal stel ik dat klusje zo lang mogelijk uitstel, haha! Je moet wel, want anders raken de losse eindjes aan de achterkant in de war. Ik weet honderd procent zeker dat ik de sjaal af ga maken. Mijn Lily Pond Blanket was niet zo’n groot succes, maar in deze Crochet Along heb ik veel plezier. Het borduren vind ik heel rustgevend en ik vind het resultaat prachtig!

Doe jij mee aan de Hygge CAL? Deel dan jouw ervaringen hieronder in de reacties! 🙂

Lieve groetjes,

Advertentie

7 gedachten over “Hygge Scheepjes CAL – deel 1”

 1. Ik vind de achterkant niet zo mooi worden . Ook al probeer ik zo netjes mogelijk te borduren ik blijft de achterkant niet mooi vinden . Omdat het een sjaal is houd dit mij tegen om verder te haken/ borduren omdat ik vind dat de sjaal draagbaar moet zijn .
  Wat vinden jullie en hebben jullie een oplossing ?

  Like

  1. Hi Marianne,
   Ik kamp met hetzelfde probleem, maar ga de achterkant bedekken met een stofje. Er komt een extra week met een uitleg hoe dat moet. Ik hoor veel mensen die dit ook gaan doen, omdat de achterkant gewoon niet zo mooi is met de afgewerkte draadjes en het borduren. Ik heb ook iemand gezien die een stuk uit een fleecedeken had geknipt en dat op de achterkant gaat naaien met de hand. Hopelijk kun je iets met deze tips en heb je straks een prachtig (en draagbare) sjaal!
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

 2. Ik heb lang getwijfeld om mee te doen maar beslist om het toch niet te doen. Achteraf gezien ben ik wel blij want ik denk niet dat het iets voor mij zou zijn.

  Like

  1. Hi Lize,
   Ik begrijp je twijfel heel goed! Gelukkig vind ik het borduren leuk anders had ik er niet zoveel plezier in gehad 🙂 Gelukkig heb je dan besloten niet mee te doen 🙂 Ben je wel met een ander leuk project bezig?
   Lieve groetjes,
   Haakheld Sharina

   Like

Hieronder kun een reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s